Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

‚Všichni vědí, že je to příšera.’ Významný hollywoodský producent čelí nařčení z násilí a problémového chování

Hollywoodský producent Scott Rudin. foto: WIKIMEDIA COMMONS

HOLLYWOOD - Několik bývalých spolupracovníků producenta Scotta Rudina ho obvinilo ze špatného chování na place a nezvladatelných výbuchů nálady, kterou si vybíjel na štábu. Rudin je podepsaný například pod filmy Sociální síť, Tahle země není pro starý nebo Ladybird.
  17:00

Rudinovo problémové chování je dobře zdokumentované už od roku 2005, kdy ho respektovaný magazín The Wall Street Journal žertovně přejmenoval na Bosszillu (dalo by se volně přeložit jako nestvůrný šéf). V článku koncipovaném jako producentova biografie se zmiňovalo mimo jiné i o to, že Rudin za pět let stihl vystřídat neuvěřitelných 119 sekretářek. 

Ačkoliv je Hollywood posledních několika let pod drobnohledem kvůli množícím se nařčením ze sexuálních přečinů a nevhodného chování, Rudinovi dosud vše procházelo. To by se mohlo změnit s novou vlnou nařčení. 

V článku magazínu The Hollywood Reporter si na producenta stěžuje hned několik jeho bývalých kolegů. Andrew Coles, Rudinův kolega u dramatu Queen & Slim (2019), popisuje, že producent v návalu vzteku popadl monitor od počítače a hodil ho vší silou internistovi na ruku. Muž musel na zákrok do nemocnice.

Řada incidentů obsahovala házení věcmi. Filmová koordinátorka Caroline Rugová, se svěřila s tím, že Rudin jednou po členovi štábu hodil velkou skleněnou mísou. Jindy měl zase prohodit notebook oknem. 

Rudin měl Rugové nakonec dát padáka, když zjistil, že trpí cukrovkou prvního typu. „Všichni v branži vědí, že je to příšera,“ dodala.

Scott Rudin je i významným divadelním producentem. Za hry inscenované na Broadwayi získal 17 divadelních cen Tony. Je otázkou, jak nová nařčení ovlivní jeho kariéru. Připomeňme, že podobně koncem roku 2017 začala i kauza producenta Harveyho Weinsteina, který byl obviněn ze sexuálního zneužívání. Případ vedl k větší aktivizaci Hollywoodu a určitého namíření drobnohledu na celý filmový průmysl.