Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Vyhrajte dva lístky na na jubilejní festival vážné hudby Špilberk

Kultura

  11:00
BRNO - Dominanta Brna patří podesáté Festivalu Špilberk. Čtenáři serveru Lidovky.cz mohou opět vyhrát vstupenky na jeden z nejnavštěvovanějších tuzemských festivalů vážné hudby.

Ten se v pátek ponese v rytmu operetních melodií. Patří tradičně k nejnavštěvovanějším. "Letos jsme vybrali díla Franze von Suppé, Johanna Strausse syna a Franze Lehára," poznamenala Eva Blažková z pořádající Filharmonie Brno.

Na romantickém nádvoří brněnského hradu vystoupí v pátek v osm hodin Český národní symfonický orchestr, který bude řídit Petr Altrichter. Ten stál dlouhou dobu i v čele brněnských filharmoniků, prostředí hradu proto dobře zná. K pěveckým číslům přizval sopranistku Adrianu Kohútkovou a tenoristu Tomáše Černého.

Program jubilejního ročníku festivalu je ohlédnutím za předchozími, i proto dostal podtitul K výročí to nejlepší. Pořadatelé připomínají, že i když jsou představení vyprodána, do večerní pokladny vyhradili část vstupenek pro ty, kteří přijdou na poslední chvíli. A v případě zájmu jsou ochotni pouštět diváky i "na stojáka".

Podrobný program lze najít na www.filharmonie-brno.cz.

Soutěžte s Lidovky.cz

Čtenáři Lidovek.cz mohou vyhrát dvě vstupenky na páteční představení. Stačí zodpovědět soutěžní otázku a odpověď zaslat do čtvrteční půlnoci na e-mailovou adresu brno@lidovky.cz.

Ze správných odpovědí vylosujeme výherce, pro kterého budou před představením přímo na hradě připraveny vstupenky - může tedy vyrazit až na samotné představení. Kromě odpovědi proto uveďte i telefonní kontakt, na němž budete k zastižení.

Jakému významnému výročí věnovali brněnští filharmonici druhý koncert letošního Festivalu Špilberk nazvaný To nejlepší z Ameriky?

V minulé otázce jsme se ptali, jaké národnosti je nový šéfdirigent Filharmonie Brno Aleksandar Marković. Z těch, kteří správně odpověděli, že srbské, se štěstí usmálo na Petra Martínka.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!