Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Vypsaná fixa přeje Krásný smutný den s novým albem

Kultura

  15:00
Po třech letech od svého posledního studiové desky přichází pardubická kapela Vypsaná fixa s novinkou. Album nazvané Krásný smutný den vychází právě dnes v podobě klasického CD, vinylu a v digitální podobě.

Vypsaná fixa foto: Daniel Oravec

Na albu pracovala kapela již od loňského roku. V lednu pak začalo nahrávání v pražském studio Jámor Ondřeje Ježka, který album i produkoval.

"S Ondřejem se nám spolupracovalo velmi dobře, protože je to opravdu šikovný člověk, žije hudbou a umí písním vdechnout duši. Sám nám na desku nahrál některé nástroje. Například v titulní písni Krásně smutný den, která je vlastně taková swingovka, se nebál použít pozoun. A teprve pak to dostalo ten správný rozměr a píseň byla hotová," říká říká frontman kapely Márdi a dodává: "S výslednou podobou naší desky jsme velice spokojeni, protože přesně zachycuje ty nálady a energie, které jsme tam chtěli mít."

Vypsaná fixa: Krásný smutný den

Od 7. do 11. března bude celé album k zakoupení exkluzivně v obchodě Google Play Music. "Chtěli jsme k vydání nového CD udělat zase něco jinak, než bývá zvykem, a moc se nám líbila prezentace nových alb některých zahraničních part. Tak jsme si řekli, že když oni, proč ne my? Digitální platformy čím dál tím víc vládnou hudebnímu světu, tak chceme jít s dobou. Lidi také určitě ocení krátký vtipný dokument, který o nahrávání natočil náš bubeník Pítrs, a který lze shlédnout na Google Play Music," říká Márdi. Album pak bude k dostání i v dalších běžných obchodech a hudebních e-shopech.

ČTĚTE TAKÉ

S vydáním nového alba kapela zároveň vyráží na jarní koncertní turné, které dostalo příznačný název Ve vzduchu je jaro!. V rámci turné proběhnou i křty CD a to 17. března v pražském Paláci Akropolis a 10. dubna v Bratislavě v KC Dunaj.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...