Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Walker, Texas Ranger si znovu vyšlápne na padouchy. Už bez Chucka Norrise v hlavní roli

Seriál Walker, Texas Ranger (1993-2001). Tvůrci: Christopher Canaan, Leslie Greifová a Paul Haggis. foto: CBS

Chuck Norris předává svůj rangerský klobouk mladší generaci. Chystaný seriál s prostým názvem Walker je novou verzí příběhu známého z populárního seriálu Walker, Texas Ranger. Novinka bude temnější podívanou. Zatím ale není jasné, kdy se dočká premiéry.
  16:00

Hlavní roli získal americký herec Jared Padalecki. Kromě menších filmových rolí se proslavil hlavně ztvárněním Sama Winchestera v seriálu Lovci Duchů (Supernatural), který letos po patnácti sériích končí. Podle magazínu Deadline by měl Padalecki být zároveň i výkonným producentem seriálu Walker. Scénář napíše Anne Fricková (seriály Městečko Pines, Cena za lidskost). 

Seriál Walker, Texas Ranger (1993-2001). Tvůrci: Christopher Canaan, Leslie...
Seriál Walker, Texas Ranger (1993-2001). Tvůrci: Christopher Canaan, Leslie...

Původního Walkera, Texas Rangera vysílala televize CBS mezi roky 1993 až 2001. Neohroženého texaského strážce pořádku Cordella Walkera ztvárnil herec Chuck Norris. Ze seriálu seriálu se stal kultovní hit - Walker, Texas Ranger se dosud vysílal ve více než sto zemích a dočkal se i románových zpracování. Seriál úspěšně kombinoval působivé akční scény s morálními poselstvími. 

Jared Padalecki (vpravo) v seriálu Lovci duchů.

Víte, kolik umí udělat Chuck Norris najednou kliků? Všechny!

Novinka by měla být o poznání temnější. Padaleckého Cordell Walker bude vdovec, který se po dvou letech v policejním utajení vrací domu ke svým dětem. Kromě případů plných brutálních vražd bude muset obnovit přerušené vztahy se svou rodinou. Což nebude vůbec jednoduché. Walker by tak měl být docela jiným příběhem.

Pro televizi CBS nejsou restarty populárních sérií novou záležitostí. V minulosti se svých nových verzí dočkaly seriály Havaj 5-0 (2010), Magnum (2018) nebo MacGyver (2016).

Svou oblíbenost si původní Walker, Texas Ranger udržel i téměř dvacet let po svém konci. Přispěl k tomu Norrisův status internetové legendy, jenž dokáže úplně vše, například rozdělit cokoliv na tři půlky. K popularitě přispěla i oblíbená noční talkshow moderátora Conana O´Briena. Ten v pořadu často používá scény ze seriálu vytržené z kontextu, aby ilustroval různé události. 

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.