Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Welsh a Ellis v televizi. Autoři Trainspottingu a Amerického psycha spojí síly pro nový seriál

Kultura

  14:00
LOS ANGELES - Dva američtí literární velikáni spojí síly pro nový satirický seriál. Dílo s pracovním názvem American Tabloid (Americký bulvár) představí fiktivní týdeník, kde pravidla neplatí. Půjde o vůbec první spolupráci Welshe a Ellise. Se zprávou přišel magazín Variety.

Skot, Brit, Evropan. Během předvolebních kampaní to vypadá, jako by politiku rozmetal showbyznys, myslí si Irvine Welsh. foto:  Michal Šula, MAFRA

Zatím není jasné, jestli bude seriál fiktivního nebo dokumentárního charakteru. Víme, že by se měl zaměřit na specifické prostředí amerického bulváru. Prostředí, které v českých končinách zmapoval povedený dokument Dělníci bulváru. Podle producentů je smlouva s oběma spisovateli uzavřená a výroba seriálu začne zanedlouho.

„Abychom to natočili tak, jak si to téma zaslouží, věděli jsme, že k tomu potřebujeme spisovatele, kteří se nedrží zpátky a dojdou tam, kam by si jiní ani netroufli dojít,“ okomentovala spolupráci producentka Shirley Hammondová. 

Irvine Welsh se stejnou společností Burning Wheel spolupracoval již dříve. Film Creation Stories (Příběhy tvoření) vznikl na motivy úspěšné biografie představil život skotského hudebníka Alana McGeeho. Jako výkonný producent je u filmu uveden Danny Boyle. 

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...