Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Woody Allen obsadí Blanchettovou a Baldwina

Kultura

  10:50
LOS ANGELES - Americký režisér Woody Allen obsadí do svého příštího filmu, pro který ještě nemá jméno, Cate Blanchettovou, Louise C. K. nebo Aleka Baldwina.

Herečka Cate Blanchettová foto: Reuters

Film se bude podle agentury Reuters natáčet v létě v Allenově domovském New Yorku a také v San Francisku. Kalifornské město využije Allen jako kulisu pro svůj snímek poprvé od roku 1969, kdy v něm natáčel svůj filmový debut Seber prachy a zmiz.

Nový projekt zavede 76letého Allena pracovně zpět na americkou půdu poté, co poslední tři filmy natočil v Londýně, Paříži a Římě. Za loňský film Půlnoc v Paříži dostal Oscara za nejlepší scénář.

Obsazení už je známé, děj nikoliv

O příštím filmu nejsou známy žádné podrobnosti. Oznámené herecké obsazení však zahrnuje řadu komediálních i dramatických talentů: Hrát v něm mají Cate Blanchettová, Alec Bladwin nebo Louis C. K., hvězda stand-up comedy a protagonista seriálu Louie. Mezi dalšími účinkujícími budou Sally Hawkinsová, Michael Emerson a Peter Sarsgaard.

Herec Alec Baldwin

Allen během šesti desetiletí natočil více než 40 filmů. Tím zatím posledním je Do Říma s láskou, který do kin vstoupí v červenci.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!