Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Yes, britské legendy artrocku, zahájí v Olomouci evropské turné

Kultura

  7:56
PRAHA/OLOMOUC - Britská progresivně artrocková skupina Yes zahájí dnes své nové turné v hale olomoucké Univerzity Palackého. Formace v ní také nazkouší celý program nadcházející koncertní série, která bude pokračovat například v Paříži, Londýně, Mnichově či Kodani.

Yes (live 2009) foto: Reprofoto

Koncert bude podle olomouckého primátora Martina Novotného vrcholem letošního ročníku hudebního festivalu Rocková Olomouc, který radnice spolupořádá. Yes v Olomouci vystoupí ve složení Steve Howe, Chris Squire, Alan White, Oliver Wakeman a Benoit David, který nahradí legendárního zpěváka skupiny Jona Andersona.

Yes (2009)
Yes 2009

Skupinu Yes založili v roce 1968 v Londýně zpěvák Jon Anderson a baskytarista Chris Squire. Formace, která prodala po celém světě více než 30 milionů hudebních nosičů, patří společně se skupinami Pink Floyd a Genesis do trojlístku nejslavnějších kapel hudebního směru art-rock. Festival Rocková Olomouc se letos uskutečnila v krajském městě podruhé. Hvězdou prvního ročníku byli Uriah Heep.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...