Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Za smrt Svobody mohou asi deprese

Velké deprese mohly způsobit, že si Karel Svoboda sáhl na život. Osmašedesátiletý hudební skladatel pravděpodobně spáchal v neděli na zahradě svého domu v Jevanech na Kolínsku sebevraždu a policie nyní hledá příčinu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jindra

3. 2. 2007 7:36
kdo chce kam

pomozme mu tam - zadna a skoda zivot jede dale ;-D

0 0
možnosti

Mstitel

10. 2. 2007 17:20
Re: kdo chce kam

Magore vylízanej

0 0
možnosti

herdekbabka

2. 2. 2007 22:50
tak jsem se dočetla, že tzv. umělečtí tvůrci Golema v dívadle Hybernia nepozvali Svobodovu ženu na rozloučení,

Prozatím v české kultúře čin nevídaný - ač - li tohleto seskupení a výkony se dají nazvat kulturními. Já jen doufám ŽE ŽÁDNÝ SLUŠNÝ ČLOVĚK SE NA TYHLETY RÁDOBYUMĚLECKÉ  -  H Y E N Y - NEPŮJDE PODÍVAT. Šmejdi klidně můžou - vždyť přece prastaré přísloví říka SVŮJ K SVÉMU.

0 0
možnosti

BH

2. 2. 2007 17:30
to teda cumim...

Lucie Bílá použila hodnocení, které asi před měsícem měla nachystané kvůli vládní krizi

a Michal David... no páni, má to cenu vůbec komentovat!? Copak jemu konkurovat jde? :-) Hlavně že ten nevkusák v první větě pokusil vyléčit komplex méněcennosti (oprávněné)...

fuj

0 0
možnosti

Jindra

2. 2. 2007 12:33
Jindra

Nechte ho v klidu spát, stejně jste mu jen záviděli prachy.

0 0
možnosti

Ctenar

2. 2. 2007 4:39
tak nevim

Kdyz si ctu vsechny nazory, zacinam mit dojem, ze muzska cast ceske populace, je nevychovana, primitivni,, neomalena a nevzdelana.

0 0
možnosti

usměvavá bestie

1. 2. 2007 20:07
Měl chtít monarchii.

:-)

0 0
možnosti

jozo

31. 1. 2007 16:50
rejžeku rejžeku !!!

Rejžek je exot , páni a a dámy !!!!! Nič kvalitnejšie som z jeho pera ani nečakal.

0 0
možnosti

F.I.K.

30. 1. 2007 23:25
Je mi smutno

Jakoby se z mého Domova ztratilo kus něčeho co mi dává chuť se sem vracet a těšit se na zítřek. Kousek něčeho co tvoří moji vlastní podstatu. Něco s čím jsem počítal a ono to není. Svět se kvůli tomu nezastaví. Ale bude takový prázdnější. Smutnější.

0 0
možnosti

Aristo

1. 2. 2007 18:41
Re: Mně ne

Celý život poslouchám zásadně jen cizí radia - mám spoustu desek a CD, od r. 1969 jsem poslouchal výhradně cizí radia, především Sárský rozhlas 1, v roce 1994 jsem si koupil satelit. Mám rád např. Bjork, Depeche Mode, Massive Attack, Orbital, Leftfield, Air, Rolanda Garniera a vše co souvisí s drum,n,basem, Art of Noise, Faithless, Stereo MCs, Portis Head, Bastie Boys, Suzan and the Benchies, Shadows, Hooverphonic, Banco de Gaiu, Jana Garbarka, Peta Methenyho, Chicka Coreu a spoustu dalších skvělých zahraničních interpretů, z našich Extasy of Saint Tereza, Liquid Harmony, Ivu Bittovou, Mejlu Hlavsu, Michala Buriana, DJ Luccu, Nanu Zorin atd. Tyto interprety v našich rádiích však ani nezaslechnete - naše rádio jsem si pustil naposled někdy v šedesátých letech (v době Šlitra a Suchého - zrovna dnes hráli na Jazz Rádiu Berlin nádherný hit, ke kterému tehdy napsal text Jiří Suchý a který se jmenoval Už dávno nejsem dítě), od té doby nikdy ani náhodou! Nevím tedy, proč bych si měl vážit člověka, o kterém nic nevím a jehož jméno jsem snad nikdy ani nezaslechl. Českých odrhovaček a lidí jako Gott, David, Muk, Štrougalova konkubína a pod. se navíc štítím a když jsem donucen je poslouchat, naskakuje mi husí hůže. Kdo to byl Svoboda? Snad ještě tak Štaidl, to jsem myslím kdysi zaslechl, ale Svoboda? Co to žere (resp. žralo)? To byl kamarád debilního Káji? A to ho někdo tak miloval, že po něm vzdychá? Co to je za troubu?

0 0
možnosti

geoge_orwell

30. 1. 2007 17:30
nechajme to na pani budúcnosť

Prečo nenechať  tvorbu K.S.  na históriu. Na tú su všetci krátkí, aj kritici. A je to nevyspytateľná pani. Ako príklad. Nemecký básnik Morgenstern. Ako mladý v krčmách napísal slovné hračky-básne a potom sa zahambil a  snažil napísať aj vážnu literatúru , ktorou by sa zapísal do vedomia budúcich generácii. Slávnym však je a bude iba pre svoje slovné hračky (spev ryby, lalula..). A tým ktorým sa hudba K.S. pači ím to nechajte, bďte aspoň trochu prajní, veď si údajne škodia iba samí sebe a to by malo niektorých diskutujúcich poteľiť, že si druhí tak strašne škodia..

0 0
možnosti

Ane

30. 1. 2007 15:19
Ďakujem, pán Svoboda

"Odpočinutie večné daj mu pane, a svetlo večné nech mu svieti,  

nech odpočíva v pokoji, od toho času, až na veky vekov..." 

ĎAKUJEM pán Svoboda za všetko krásne, čo ste nám ľuďom darovali.

0 0
možnosti