Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Zabíjím rychle. Vychází volné knižní pokračování Klusákova dokumentu 13 minut

Trailer k filmu 13 minut foto: Hypermarket Film

Kolik životů ovlivní ten, kdo na silnici spěchá a zaviní tím dopravní nehodu? Kniha Zabíjím rychle publicistky Marcely Pecháčkové navazuje na úspěšný dokument 13 minut, působivou výpověď o následcích nebezpečné jízdy. Kniha právě míří na pulty obchodů.
  17:00

„Pán ležel na nosítkách a strašně naléhal, aby mu konečně odpověděli: Co moje žena? Zůstalo to na mně. Ležel na zemi, já klečela nad jeho obličejem a říkám mu, že je mi to strašně líto, ale… Neřekl nic, jen mu vyhrkly slzy a stékaly po tváři. A mně na jeho tváře kapaly moje slzy. A on nevyváděl, byl jen tiše zoufalý. Cítil asi obrovskou bolest, neuměla jsem mu pomoct, jen tu bolest cítit s ním,” popisuje do knihy záchranářka Lenka. 

Trailer k filmu 13 minut
Z filmu 13 minut

Nepřiměřená rychlost a z ní vycházející důsledky. Marcela Pecháčková do nové knihy od nakladatelství Albatros vyzpovídala aktéry i záchranáře. Autorka knížky mluvila i s rodiči, jak je nehoda jejich syna srazila k zemi. Celou širokou rodinu. Potkala se v rehabilitačním ústavu s obětí nehody, při které mladou advokátku srazila dodávka na chodníku a ona se musela naučit znovu chodit.

Rozhovory umocňují portréty zpovídaných fotografa Milana Jaroše a samotné knize dal originální podobu grafik Štěpán Malovec.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.