Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Zagorová rozezpívala rockové publikum v Liberci. Domů si odvezla pivo a perník

Kultura

  15:05
LIBEREC - Zpěvačka Hana Zagorová zaznamenala v sobotu velký úspěch na spíše rockově laděném hudebním festivalu Benátská!, který v neděli nad ránem skončil ve sportovním areálu v libereckém Vesci. Její známé popové hity vyvolaly velké nadšení davu shromážděného pod hlavním pódiem.

Zpěvačka Hana Zagorová na hudebním festivalu Benátská! v Liberci. foto: ČTK

Zagorová, která musela dvakrát přidávat, dostala od jedné z fanynek perníkové srdce a od pořadatelů speciální plechovkové pivo se značkou Zagorka.

Zpěvačka Hana Zagorová vystoupila 30. července na hudebním festivalu Benátská!...
Zpěvačka Hana Zagorová na hudebním festivalu Benátská! v Liberci.

„Člověk se nemusí ničeho bát, když dá lidem to, co chtějí. Kdybych věděla, že nemám repertoár na to, aby ho na takovém festivalu přijali, tak sem určitě nepojedu,“ řekla krátce po výjimečném vystoupení na rockové akci Zagorová, která vystoupila za doprovodu Boom Bandu Jiřího Dvořáka doplněného o sbor Jiřího Březíka.

Bunda od Arakainu

Už ohlas úvodní písně Proč ti na tom tak záleží naznačil, že Zagorová, která vystoupila v džínové bundě, nebude mít problém získat publikum na svoji stranu. Jeden z diváků při pohledu na jeviště zavtipkoval, že si bundu patrně půjčila od metalové kapely Arakain, která hrála před ní. „Kdepak, ta bunda moje. Je s perličkami, to by jim asi moc neslušelo,“ smála se po koncertě Zagorová.

Publikum se během hodinového vystoupení dočkalo hitů jako Breviář lásky, Studánko stříbrná, Spěchám, Málokdo ví nebo Je naprosto nezbytné. „Fanoušci po mě většinou chtějí tolik různých písní, že kdyby měly zaznít všechny, tak koncert trvá tři dny. A to bych nevydržela ani já, ani vy,“ podotkla Zagorová před tím, než zahrála směs svých zkrácených hitů. Mezi nimi nechyběly skladby Bludička Julie, To by nebylo fér nebo Můj čas ze seriálu Sanitka.

Zagorová dokončuje v těchto dnech nové album. Nahrávku s názvem O Lásce vydá 7. září u příležitosti svých sedmdesátin. Členka Síně slávy cen Anděl zatím své poslední album Vyznání vydala v roce 2014. Za svoji kariéru nazpívala přibližně 800 písní. V roce 2014 převzala diamantovou desku Supraphonu za 10,120.000 prodaných zvukových nosičů.

Vyvážený výběr interpretů

Pořadatelé Benátské! do programu často zařazují jméno, které z dramaturgie podobných akcí trochu vybočuje. V minulosti to v Liberci byla například skupina Village People nebo duo Těžkej Pokondr. Odpovídala tomu i sobotní dramaturgie hlavní scény, kde se před Zagorovou vystřídali punkový Visací zámek, publikum roztancovala slovenská popová zpěvačka Kristina, zaduněl metalový Arakain a zazpívala Bára Poláková. Večerní program ve Vesci ještě nabídl slovenskou legendu Tublatanku, britskou metalovou kapelu DragonForce a známé písně od kapel Scorpions nebo UFO přiveze jejich člen Michael Schenker. Na konec na hlavní scéně zahrají tuzemské festivalové hvězdy Divokej Bill a Mandrage.

Počet diváků pořadatelé nesdělili. Podle přítomných novinářů je podobný jako loni, kdy organizátoři oznámili 17.000 lidí.

Autor: