Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Zahrají si zbylí Brouci opět spolu?

Kultura

  10:03
PRAHA - Pro mnohé příznivce legendárních Beatles je to nádherná představa. Ringo Starr a Paul McCartney, dva zbylí členové proslulé skupiny, si možná po letech opět spolu zahrají. Oba se totiž objeví na charitativním koncertu v New Yorku, který se na začátku dubna uskuteční ve známem sále Radio City Music Hall.

Beatles foto: Reprofoto

McCartney by na koncertě měl hrát jednu z hlavních rolí, zatímco Starr by se měl zařadit do řady zvláštních hostů. Nadace režiséra Davida Lynche, která koncert zaštiťuje, akci dokonce podle BBC původně uvozovala tím, že oba slavní hudebníci zahrají spolu.

Mluvčí McCartneyho však uvedl, že spolupráce zatím nebyla potvrzená a mluvčí Starra dodal, že bývalý bubeník kapely zahraje několik písní sám. Ještě se tedy uvidí.  McCartney a Starr spolu naposledy hráli v roce 2002 na koncertě, který byl určený k uctění dalšího člena kapely George Harrisona.  Kromě nich by se vystoupení v New Yorku měla zúčastnit také další známá jména, včetně Sheryl Crow nebo Mobyho.

Pozoruhodná je však i samotná Lynchova nadace. Ta totiž propaguje transcendentální meditaci ve školách. Možná i to přimělo McCartneyho k účasti. Ve vyjádření k akci totiž podotkl, že se transcendentální meditaci věnuje již 40 let.

"V momentech šílenství, mně pomohla nalézt vyrovnanost," podotl McCartney. Cílem akce by mělo být vydělat dostatek peněz na to, aby se jeden milion ohrožených dětí naučil meditovat. "Domnívám se, že by jim to mohlo pomoci nalézt klid v poněkud neklidném světě," uzavřel McCartney.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!