Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Kvůli roli přibral na 20 kilo. ‚Batman‘ Christian Bale je jako viceprezident Cheney k nepoznání

Kultura

  8:00
LOS ANGELES - Christian Bale kvůli své nové roli musel přibrat téměř 20 kilogramů. Snímek Vice divákům převypráví vzestup pravé ruky George Bushe, ambiciózního Richarda „Dicka“ Cheneyho. Snímek ještě nemá oznámenou českou distribuci.

Christian Bale jako Dick Cheney. Snímek Vice (2018). Režie: Adam McKay. foto: Annapurna Pictures

Snímek Vice vypráví o tom, jak se z Dicka Cheneyho, viceprezidenta pro George Bushe (Sam Rockwell) stal jeden z nejmocnějších mužů světa a „ovlivnil svět tak moc, že to pociťujeme ještě dnes“ (jak zní oficiální popis od distributora). Půjde o drama s komediálními prvky.

Christian Bale jako Dick Cheney. Snímek Vice (2018). Režie: Adam McKay.
Na červeném koberci nechyběl ani Batman Christian Bale s manželkou Sibi

S Eltonem ke hvězdám. Zpěváka si v životopisném filmu Rocketman zahraje Taron Egerton

„Viceprezidentství je převážně symbolická funkce,“ říká v novém traileru Cheney. Role bude zcela zřejmě hereckým koncertem pro Christiana Balea. Britský herec, který se proslavil jako Batman ve filmové trilogii Christophera Nola,a v rozhovoru pro televizi CBS prozradil, že kvůli roli Cheneyho musel přibrat 40 liber (více než 18 kilogramů).

„Nikdy předtím jsem kvůli roli nemusel jít k nutričnímu specialistovi, aby se to celé podařilo,“ prozradil Bale. O jeho vypracované fyzičce z batmanovských dob nezůstaly ani stopy. Zajímavostí je, že Bale i Cheney mají oba narozeniny 30. ledna.

Režisérem i scenáristou snímku je držitel Oscara Adam McKay (Sázka na nejistotu, Benga v záloze). Ve filmu si dále zahrají Amy Adamsová, Bill Pullman, Steve Carrell, Alison Pillová a další.