130 let
Jeden z prvních kytaristů kapely Red Hot Chilli Peppers Jack Sherman.

Jeden z prvních kytaristů kapely Red Hot Chilli Peppers Jack Sherman. | foto: Twitter RHCP Live Archive

Zemřel jeden z prvních kytaristů Red Hot Chili Peppers Jack Sherman. Hrál na debutovém albu

Kultura
  •   12:27
NEW YORK - Ve věku 64 let zemřel kytarista Jack Sherman, který hrál mimo jiné na debutovém albu legendární skupiny Red Hot Chili Peppers. S kapelou se vydal také na historicky první tour po Spojených státech. Na rozdíl od jiných členů kapely ale v roce 2012 nebyl uveden do síně slávy.

Sherman s kapelou Red Hot Chili Peppers vyrazil i na první tour po Spojených státech v roce 1984, spolupodílel se také na textech pro písně z druhého alba. Příčina smrti zatím nebyla podle serveru BBC, který o Shermanově úmrtí informuje, stanovena.

Papričky hlásí změny. Do Red Hot Chili Peppers se vrací hitmaker John Frusciante

„Byl to ojedinělý chlap a my mu chceme poděkovat za všechno dobré, špatné i to mezitím,“ uvedla kapela na svém oficiálním twitterovém účtu. „My z rodiny RHCP bychom chtěli Jacku Shermanovi popřát hladkou cestu na onen břeh, protože už není mezi námi,“ napsala kapela.

Sherman nahradil koncem roku 1983 Hillela Slovaka, který byl zakládajícím členem a kytaristou RHCP. Slovak se následně ke kapele vrátil v roce 1985.

Sherman ale i nadále s kapelou spolupracoval a podílel se i na albech Abbey Road EP a Mother’s Milk. Spolupracoval mimo jiné i s dalšími velkými hvězdami jako Bob Dylan nebo George Clinton.

Kytarista nebyl zahrnut mezi členy Red Hot Chili Peppers, kteří byli v roce 2012 uvedeni do rokenrolové síně slávy. Sám toto rozhodnutí později kritizoval. V rozhovoru pro magazín Billboard uvedl, že o zařazení žádal a že se cítil zneuctěn tím, když mu nebylo vyhověno.

„Bylo to velmi bolestivé vidět všechny ty oslavy a ceremoniály a nebýt toho součástí,“ uvedl tehdy Sherman.

Autoři: Lidovky.cz