Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Zima konečně přišla. Hra o trůny ale přijde později a bude kratší

Kultura

  6:00
LOS ANGELES / PRAHA - Bývalý vládce Zimohradu Ned Stark před tím varoval už od začátku první série. Konec šesté série populárního seriálu Hra o trůny mu dal konečně za pravdu. Zima přišla. Kvůli tomu se ale vysílání sedmé série v roce 2017 zřejmě zpozdí, klidně i o několik měsíců.

Královna Daenerys má problémy (Emilia Clarkeová). Hra o trůny - šestá série. foto: HBO

Server Variety citoval televizní tvůrce série Davida Benioffa and D.B. Weisse, že kvůli příchodu zimy se musí změnit i natáčecí podmínky. Dosažení pocitu mrazivého Západozemí tak posune natáčení i v oblastech, které jinak zobrazují slunečná a horká města a vesnice Sedmi království.

Na otázku, zda se sedmá série vrátí v tradičním dubnovém termínu, odpověděli producenti, že přesné datum ještě neznají. „Pravděpodobně to bude o něco později. Na konci minulé série jsme řekli, že je zima tady. To znamená, že slunečné počasí se nám už nehodí. I na slunných místech, kde natáčíme, potřebujeme chmurné a ‚šedé‘ počasí.“

Seriál se natáčí mj. v Irsku, Chorvatsku, Maroku, Španělsku či na Islandu. Televize HBO nechtěla termín vysílání další série komentovat. Termín začátku vysílání šesté série (24. duben 2016) byl oznámen také až v lednu 2016.

Bývalá otrokyně Missandei (Nathalie Emmanuelová) se ocitla bez své královny. ...
Emilia Clarkeová, nejvíce sexy žena roku 2015 podle časopisu Esquire.

Další smutnou zprávou, s kterou se musí desítky milionů fanoušků série vycházející z knih George R. R. Martina, po celém světě smiřovat je fakt, že zbývající dvě série už nenabídnou obvyklých 2x10 dílů. Benioff a Weiss naznačili, že seriálu zbývá už jen posledních 13-15 epizod.

Tomu nasvědčuje i informace HBO, že sedmou sérii budou točit pouze čtyři režiséři. Poslední tři roky se přitom vystřídalo během každé sezony pět režisérů, každý měl na na starosti dvě epizody.

Autor: