Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Žít jako Iron Man. Fanoušci si mohou na Airbnb pronajmout chatu z posledních Avengers

Kultura

  18:00
Fanoušci komiksových filmů od Marvelu si mohou dopřát lahůdku - pobyt v autentické chatě Tonyho Starka, ve které hrdina žije ve snímku Avengers: Endgame. Chata, ve které noc stojí více než 300 dolarů, byla v nabídce ještě dlouho před premiérou filmu. Článek obsahuje vyzrazení částí děje snímku Avengers: Endgame.

Tony Stark/ Iron Man (Robert Downey Jr.). Snímek Avengers: Endgame (2019). Režie: Joe Russo, Anthony Russo. foto: MARVEL

Kdo by si alespoň na chvíli nechtěl připadat jako slavný Avenger? Tony Stark (Robert Downey Jr.) ve filmu Avengers: Edgame vychovává dceru Morgan (Lexi Rabová) v malebné chatičce u jezírka. Chatička působí proti předchozím Tonyho rezidencím (hlavně z filmové trilogie Iron Man) poněkud stromě, ale jednu výhodu rozhodně má: je totiž opravdová. Fanoušci Avengers se mohou navíc v Tonyho sídle i ubytovat. 

Chata se podle její stránky na portálu Airbnb nachází uprostřed farmy Bouckaert, sídla jezdecké školy Chattahoochee Hills, v americkém státě Georgia. Z nejbližšího velkého města Atlanty to není ani půlhodina jízdy. 

Robert Downey Jr. v roli Iron Mana.
Chris Hemsworth jako Thor ve filmu Avengers: Endgame (2019). Režie: Anthony...

Noc v chatě, která má tři ložnice a tři koupelny, vychází podle sezóny na zhruba 330 až 400 dolarů. Chata už se pronajímá od počátku roku 2018 a recenze má výborné. Z doprovodných fotek to působí tak, že filmaři vzhled chatky pro potřeby natáčení nijak přizpůsobovat nemuseli.

Soudě podle děje filmové série Avengers, Tony Stark strávil v chatě posledních pět let svého života. Přestěhoval se sem pravděpodobně po prohře hrdinů ve filmu Avengers: Infinity War a doufal, že zde prožije klidný zbytek života s dcerou i manželkou Pepper (Gwyneth Paltrowová). Nebylo mu ale přáno.

Poslední rozloučení s Tonym Starkem se koná také v chatě, kterou filmový Avenger tolik miloval. Na jejím zápraží se shromáždila většina hrdinů, kteří chránili Zemi před šíleným titánem Thanosem. Na zápraží, kde si jako komiksový fanoušek můžete dát třeba pivo.