130 let
Al Pacino a Adam Sandler ve filmu Jack a Jill

Al Pacino a Adam Sandler ve filmu Jack a Jill | foto: Reprofoto

Zlaté maliny: anticenu dostal i Al Pacino

Kultura
  •   9:55
LOS ANGELES - Rekordních deset z jedenácti nominací na filmovou anticenu Zlatá malina proměnil americký herec, producent a scénárista Adam Sandler. Malinu dostal také slavný herec Al Pacino.

Nejhorší snímky a herecké počiny "oceňuje" nadace G.R.A.F (Golden Rapberry Awards Foundation). Ta letos za největší urážku filmu zvolila film Adama Sandlera Jack a Jill. Sandler ve svém filmu ztvárnil hlavní mužskou i ženskou roli.

Nadace a svém webu upozorňuje, že ne všechny maliny získal Sandler sám. V Sandlerově převlékací komedii dostal anticenu také oscarový herec Al Pacino. Ten hrál sám sebe a za jeho výkon mu porota přiřkla titul nejhoršího herce ve vedlejší roli.

zdroj: www.youtube.com

Letošní ročník Zlatých malin je v pořadí dvaatřicátý. Doposud se maliny udělovaly v únoru, v předvečer slavných cen americké filmové akademie Oscar. Letos ale byly v tento den oznámeny nominace, samotné vyhlášení "nejhorších počinů" se přesunulo na prvního dubna, tedy na apríla.

Nápad na filmové anticeny, které by byly protiváhou Oscarů, pochází od publicisty a filmového nadšence Johna Wilsona. O "vítězích" rozhodovalo asi 650 členů nadace Zlaté maliny.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz