Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Zloději ukradli Coppolovi scénář

Kultura

  14:35
BUENOS AIRES - Nový filmový projekt slavného režiséra Francise Forda Coppoly se značně zkomplikoval. Neznámí zloději totiž ukradli scénář k jeho novému filmu Tetro. Zloději si z argentinského sídla Copplovy producentské firmy Zoetrope odnesli laptop s hotovým scénářem i předprodukčními poznámkami.

Režisér Francis Ford Coppola. foto: ČTK

Zloději se do Coppolova sídla v bohaté čtvrti Buenos Aires vloupali ve středu v noci, když nebyl režisér doma.  Pětinásobný držitel Oscara se do Latinské Ameriky přestěhoval nedávno, aby mohl pracovat na svém dramatu o rodině italských imigrantů v Argentině, v němž by si měli hlavní role zahrát Matt Damon a Javier Bardem. Začátek natáčení snímku Tetro byl naplánovaný na únor příštího roku.

"Šli po penězích, ale nenašli je, protože tam žádné nebyly; tak si odnesli počítače a další digitální přístroje, například kameru," řekla v televizním vysílání nejmenovaná režisérova spolupracovnice. "Jediné, o co chceme požádat, aby se vrátil scénář. Je to práce, která zabrala spoustu času," vyzvala Coppolova asistentka zloděje.

Nevyloučila, že za navrácení třeba jen "back up" by byla vyplacena odměna. "Ať to třeba nechají v nějakém baru a oznámí to anonymně," dodala s tím, že zlodějům to k ničemu nebude.

Snímkem Tetro by se měl Coppola vrátit po delší odmlce k režii. Drama by mělo být od roku 1997, kdy natočil Vyvolávače deště, druhým filmem vyprodukovaným nezávisle na velkých studiích. Jeho nový film Your Without Youth bude mít premiéru na říjnovém festivalu v Římě.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!