Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Zpěvačka Skye se po sedmi letech vrátila ke kapele Morcheeba

Kultura

  12:38
LONDÝN - Zpěvačka Skye Edwardsová se po sedmi letech vrací ke kapele Morcheeba. Skupina, která si vydobyla značnou popularitu i mezi českými posluchači, by podle hudebního časopisu NME měla ve staronové sestavě poprvé zahrát 9. dubna na švýcarském festivalu Caprices.

Skye foto: Reprofoto

Podle NME se Skye, která od Morcheeby odešla v roce 2003, vrátila také do studia a skupina nyní nahrává nové album, které by mělo vyjít v létě.

Skye se narodila v květnu 1974 jako Shirley Klarisse Yonavive Edwardsová a svůj pseudonym si sestavila z iniciál svých jmen. Po odchodu z Morcheeby, v jejímž čele stála osm let, vydala dvě sólová alba. Na sólové dráze sklidila značný úspěch i přesto, že její hudba podle kritiků pozbyla nevšedního soundu kapely, ve kterém se mísily vlivy elektronické hudby a klasických žánrů.



Éterickou Morcheebu založili bratři Paul a Ross Godfreyovi v roce 1995. Jejich příjemný mix trip hopu, funku a blues, zahalený do melancholických melodií si našel posluchače po celém světě a kapela stále patří mezi hlavní taháky hudebních festivalů.

Mezi další hvězdy festivalu Caprices, pořádaného od 7. do 10. dubna, patří americká zpěvačka Macy Grayová, francouzská skupina Gotan Project nebo legendární britský DJ Carl Cox.

Autor:

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč