130 let

Spisovatel Dan Brown v Praze (18. září 2018) | foto: Richard Klíčník, Argo

Zvířata hrají prim. S Českým národním symfonickým orchestrem vystoupí v Praze spisovatel Dan Brown

Kultura
  •   18:00
V Praze se divákům představí hudební zážitek Wild Symphony (Divoká symfonie) podle stejnojmenné knihy vydané v roce 2020 nakladatelstvím Argo. Uvede jej autor knižní předlohy, spisovatel Dan Brown (Šifra mistra Leonarda, Inferno).

Přichází hudební maestro Myšák a jeho zvířecí kapela! Kniha Wild Symphony kombinuje klasické čtení s hudebním doprovodem, který je možné si přehrát díky aplikaci na chytrých telefonech. Každá dvojstrana je věnována jinému zvířeti. Příběhy skýtají ponaučení i téma k povídání s dětmi.

Dan Brown - Divoká symfonie.
Spisovatel Dan Brown se svým psem.

„Nesmírně rád vyprávím, ve svých románech se vždycky snažím propojovat různá témata,“ říká Dan Brown. „V případě Divoké symfonie jsem na těchto základech s ohromným potěšením vytvořil mnohovrstevnatý zážitek v pravém slova smyslu, protože jsem použil tři různé jazyky zároveň – výtvarno, hudbu a poezii.“

Wild Symphony bude jedinečnou příležitostí seznamovat děti i dospělé posluchače se symfonickou hudbou, orchestrem i jednotlivými hudebními nástroji. Brownův nadčasový debut doprovodí Český národní symfonický orchestr pod taktovkou dirigenta Kryštofa Marka. V českém podání vystoupí herečka Markéta Děrgelová.

„Dan Brown, jeden z nejprodávanějších spisovatelů naší doby, dorazí jako host Českého národního symfonického orchestru, aby provedl svoji Wild Symphony. Skladbu, kterou provázejí jeho nádherné, především dětem určené texty, které bude on sám spolu s Markétou Děrgelovou recitovat návštěvníkům Smetanovy síně. Stane se tak 21. října,“ dodává ředitel Českého národního symfonického orchestru Jan Hasenöhrl.

Autor: Jaroslav Totušek