Cizokrajná strava je zdravá, zjistili vědci díky housenkám. Co to má společného se smažákem?

Premium

Češi smažený sýr milují | foto: Shutterstock

  13:00
Lidové noviny jsou bezpochyby nejprestižnější český deník. Vysoké renomé s sebou ale nese i nevýhody. Patří k nim i mírný sklon listu k snobismu. Před časem se třeba na poradě řešilo téma českého národního pokrmu, smaženého sýra.

Celý článek je jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Výsledkem jednání bylo, že v novinách vyjde téma Obludnost jménem smažák. V zasedací místnosti mohlo být něco přes deset lidí. Smažáku se mezi nimi zastal jen jeden odvážlivec. Ano. Byl jsem to já, Váš Skromný Vypravěč. Všichni ostatní se přidali k stanovisku, že jde o zločin proti gastronomii.

Samozřejmě jsem těm pokrytcům nevěřil. Vsadím svoje poslední kindervejce, že se nejméně polovina z nich láduje zlatavými obdélníky s hranolky a tatarkou alespoň jednou do měsíce. Možná i častěji. Tradiční kuchyně ovšem nemusí být vždycky nejzdravější. Někdy je proto lepší upřednostňovat cizokrajnou stravu.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

99
Předplatit
Flexibilní, bez závazků
Automatické obnovování

Roční

989
Předplatit
Nejlepší poměr cena/výkon
Ušetříte 17%

Dvouleté

1 889
Předplatit
Nejvýhodnější
Ušetříte 20%

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Vstoupit do diskuse (2 příspěvky)

Maminky rozhodly! Tohle jsou nejlepší porodnice v Česku pro rok 2025
Maminky rozhodly! Tohle jsou nejlepší porodnice v Česku pro rok 2025

Každá z nás chce rodit tam, kde se cítí bezpečně a kde se o ni i o miminko postarají s respektem. Proto už tradičně pořádáme hlasování o tu...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.