Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Čepované vs. lahvové. Jaké pivo je nejlepší a proč?

Čím je dána kvalita točeného piva oproti pivu v lahvích či plechovkách? Proč je čerstvě natočené pivo tak ceněno z chemického hlediska? V rubrice Zeptejte se vědců odpovídal docent Pavel Dostálek z Ústavu kvasné chemie a bioinženýrství Fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT Praha.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

14. 9. 2014 11:44
Hlavní jsou kvalitní suroviny

Říkají-li vědci, že nejlepší pivo je to čerstvé, pak já zase, že to poctivě uvařené. Bez švindlů a odpovídajících surovin. Takže tak, jak ho dělá Budvar. I čerstvé pivo z náhražek totiž za nic nestojí.

0 0
možnosti