Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Člověka k jídlu láká také jeho zvuk

Jídlo nevnímáme jen chuťovými buňkami a zrakem, ale také sluchem. K tomuto závěru došla skupina britských vědců z univerzity v Leedsu, podle nichž lidi láká k zakousnutí se do chipsů nebo jablka také zvuk, který při tom vzniká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Angela

5. 9. 2006 15:33
buřtovej stánek

........"co se týče potěšení z jídla, je zvuk stejně důležitý jako jeho barva a chuť". ......

Skoda, ze ti vedci nezkoumali pomery v blizkosti stanku s burtama. Pak by zjistili, ze zapomneli zkoumat VUNI, bez ktere by prodavac burtu neprodal skoro nic, protoze bez te vune je vypadani a krupani asi na backoru.

0 0
možnosti

Polemizátor

5. 9. 2006 15:24
Co křupe?

"geneticky vrozené vnímání křupavosti jídla jako znaku jeho čerstvosti"...to mi napovězte, které jídlo v přírodě křupe na znamení, že je čerstvé. Pátrejte hodně v minulosti, protože máme mít geneticky vrozené. Co jedl pračlověk křupavého?

0 0
možnosti