Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Osudové hovězí. Považovali ho za blázna, hvězdu z něj nakonec udělal Pohlreich

Když před deseti lety otevřel Štěpán Ruda na Šumavě restauraci a menu postavil na hovězím, všichni ho považovali za blázna. On ale konceptu restaurace věřil. Nyní si hosté klepou na hlavu, když se jim pokouší nabídnout vepřové. Na to do jeho stylové hospody poblíž Sušice nikdo nejezdí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J. Jurax

29. 9. 2017 19:02

Fascinuje mne v článku zmíněná zdeúřední buzerace - proč může pan restauratér vyvážet svou paštiku do sousedního kraje, ale přessousedního už ne kvůli jednomu razítku ...

0 0
možnosti
VHK

V. Kotas

30. 9. 2017 19:17

Ale tahle státní buzerace je v tomto státě normální. Jemu nepovolili toto, jinde zase hygiena neuznala něco jiného, sedlákům by povolila prodej ze dvora jen za takových podmínek, jako mají velkoprovozovny. Vietnamské špeluňky je nezajímají.

0 0
možnosti
FD

29. 9. 2017 11:13

Synovec u něj byl dvakrát, a pokaždé maximální spokojenost. Jen s místem to bylo trošičku nalevačku - pořád obsazeno.

0 0
možnosti

29. 9. 2017 10:56

Pánovi moc fandím! Příklad, že to jde slusne a poctivě!!!

0 0
možnosti
ŠA

Š. Apolen

30. 9. 2017 19:01

Viděl jsem to "Ano, šéfe" s panem Štěpánem Rudou. Tak poctivého kuchaře a restauratéra jsem v pořadu asi neviděl. Vždyť také, když přijel Zdeněk Polreich na kontrolu po čase, Štěpán se celý třásl jako osika nervozitou. Když ještě na předzahrádce Polreich vykřikl : "Štěpáne, ty vrahu", myslel tím, když mu navíc servíroval žebírka, kterými se chtěl pochlubit, že ho chce zabít množstvím jídla. Snědl totiž celou držťkovou polévku, protože byla tak dobrá, že nemohl přestat jíst. To samé s dalšími porcemi. Také dostal tři hvězdy, které ještě nikdo jiný nedostal.

Škoda, že jsem si nezapamatoval, kde ta jeho restaurace je.

0 0
možnosti
KS

K. Stržanovský

29. 9. 2017 9:57

O víkendu jsem byl v lepší restauraci v Szegedu v Maďarsku. Jídlo nebyly žádné velké kulinářské výmysly: bramborová kaše s kachnou, jablky a karamelovou omáčkou, druhým jídlem byla grilovaná zelenina s rýží. K tomu pár piv. Bylo to naprosto výborné, protože bylo vidět, že si s tím někdo dal práci, i když to byla "jenom blbá kaše", tak ji ten kuchař dělal pro hosta. Mělo to jedinou nevýhodu, za tak výbornou večeři pro dva lidi chtěli v přepočtu asi 380 korun! Nechal jsem jim pět set, za což bych v Praze jídlo pro dva v takové kvalitě nesehnal, a jim bylo blbý si ty peníze vzít.

Takže když se dělá jídlo poctivě a s péčí, není rozhodně nevhodné nechat si za to taky zaplatit. Za svoji práci taky dostávám dobře zaplaceno.

0 0
možnosti
JT

29. 9. 2017 9:41

Jo nechapu, co s tim varenim porad delaji takovy ciraty. Vzdyt je to jen jidlo, jako treba jablko nebo rohlik.

0 0
možnosti

J. Šimek 066

29. 9. 2017 19:29

Nechápete, tak to se smiřte s tím, že jste blbej, Tachovský.

0 0
možnosti
JF

29. 9. 2017 9:12

Na hovězí v nejrůznějších úpravách se musí zajet do Vídně! Už ve starém mocnářství se tu a to úředně rozlišovalo 22 ( !) druhů hovězího masa, Tafelspitzem ( oblíbené jídlo starého mocnáře!) počínaje! Dnes má světově proslavená restaurace Plachutta ve Vídni ( ulice Wollzeile) stále ještě 14 druhů hovězího masa na jídelním lístku! A návštěva této restaurace nedaleko náměstí Sv.Štěpána je na programovém pořadu všech světových celebrit při návštěvě Vídně! Příprava masa a jeho servírováni se odehrává přitom podle starého rituálu, na stůl se servíruje příslušný druh hovězího masa se zeleninou a nezbytnou morkovou kostí v měděném kotlíku v horké polévce. Nejdříve se jí polévka z talíře a poté se konzumuje maso s mnoha malými přílohami, špenátem, bramborami a jablečným křenem v malých mističkách počínaje! Opravdový zážitek!

0 0
možnosti