Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Paroubek už zase bude mluvit

Česko

PRAHA Deset dní. Přesně tak dlouho odmítal předseda ČSSD Jiří Paroubek odpovídat na dotazy některých „pravicových“ médií. Včera však mlčení prolomil a dva týdny před volbami poskytl LN rozhovor. Proč? „V zájmu občanů je, aby měla tato média možnost s námi hovořit,“ vysvětlil Paroubek.

Šéf ČSSD tak vzal nazpět ultimátum, že nebude až do voleb komunikovat s Lidovými novinami, MF DNES a Hospodářskými novinami. Jeho bojkot ovšem částečně pokračuje: mluvit nadále odmítá s časopisy Reflex a Respekt. „Pokud jde o týdeníky, s těmi nekomunikuji už několik měsíců. Zejména pokud jde o Reflex, tam je to notorická záležitost a nemá smysl nic moc měnit z principu,“ řekl Paroubek.

Bojkot médií zahájil šéf ČSSD poté, co opilec na mítinku v Brně napadl pěstí prvního místopředsedu strany Bohuslava Sobotku. „Jsou prostě média, která nám chtějí jenom škodit. A nemá smysl se s nimi zabývat,“ prohlásil tehdy.

Už od stejného dne však začali členové ČSSD Paroubkovo nařízení porušovat. Jeho včerejší obrat tak některé straníky potěšil. „Jsem rád. Považoval jsem to za jedno z méně racionálních rozhodnutí,“ ocenil změnu strategie Jaroslav Foldyna, který kandiduje na Ústecku.

Kromě radosti však Paroubkova slova vyvolala v Lidovém domě i malý zmatek. „Nereagování na dotazy některých médií je zcela legitimní,“ napsal LN ještě včera v osm hodin večer (dvě hodiny po rozhovoru) Paroubkův poradce Petr Dimun. Pak dodal, že Paroubkova ochota může zase brzo skončit. „Rozhovor pro LN byl vstřícným krokem a uvidíme, jaký bude jeho výsledek,“ sdělil.

Rozhovor čtěte na straně 3

***

ŠÉF ČSSD ODVOLÁVÁ BOJKOT NĚKTERÝCH MÉDIÍ

6. května vyhlásil Jiří Paroubek bojkot deníků LN, MF DNES, HN a týdeníků Respekt a Reflex.

16. května jej pro tři deníky odvolal: „V zájmu občanů je, aby měla tato média možnost s námi hovořit.“

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...