Filet z candáta s kroupetem a hřiby
- 600 g očištěných filetů z candáta i s kůží
- 50 g šalotky
- 150 g loupaných krupek (nebo klasických krup předem namočených ve vodě)
- 30 g sušených hříbků
- 50 g kořenové zeleniny
- olej
- máslo
- kuřecí nebo zeleninový vývar
- hladkolistá petržel
- čerstvé houby
- sůl
- pepř
Postup: V hrnci osmahneme šalotku a česnek, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a krátce podusíme. Podlijeme vývarem, přidáme krupky, sušené houby a vaříme na mírném plameni 15 až 20 minut. Poté dochutíme solí a pepřem, lehce zjemníme máslem a před podáváním přidáme ještě hrst najemno nasekané hladkolisté petrželky. Filátka z candáta osolíme, opepříme, kůži lehce pomoučníme a opečeme na pánvi z obou stran dokřupava. Čerstvé houby opečeme na másle, dochutíme solí, případně pepřem a podáváme společně s rybou a kroupetem.