Jídelní lístek ctí roční období i zdravý rozum: pět šest těstovinových amasitých jídel doplňuje sezonně proměnlivá nabídka a v pátek a v sobotu i možnost dát si čerstvou rybu. Dýňová polévka z „menu del giorno“ (45 Kč) byla jedním slovem dokonalá, nezklamal ani salát se ztraceným vejcem a hořčičnou omáčkou (155 Kč). Předpisově růžová a šťavnatá panenka s restovanou cuketou ze stálé nabídky (215 Kč) pak uchlácholila i můj hromotlučný pánský doprovod.
ČTĚTE TAKÉ: |
Protože porce nejsou nesmyslně velké, zbyde vám místo i na dezert. My jsme vyzkoušeli gorgonzolu s fíkovou omáčkou a creme brulée s jahodami (oboje za 95 Kč). Mírně štiplavá chuť omáčky (prý v ní byla špetka zázvoru) dobře vyzrálý sýr perfektně doplňovala; jahody bych si sice v listopadu klidně odpustila, ale to už by bylo hnidopišství za každou cenu.
Budino nekřičí do světa: tady jsem! Přikrčené na rohu Pražské a Pallovy ulice, trochu ve stínu anglické školky a sousedního hotelu UZvonu, jako by poklidně čekalo na ty, kteří už vědí. Přála bych mu, aby takových bylo víc a víc.
S KÝM SEM ZAJÍT: s obchodním partnerem na pracovní oběd, s neobchodním na příjemnou večeři.