4. října 2017 6:33 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Podzimní moučník? Vyzkoušejte kakaový perník s hruškami

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 1Diskuse
Kakaový perník s hruškami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Kakaový perník s hruškami | foto: Michaela Šupáková

Podzimní recept s hruškami s perníkovým kořením. Tenhle kakaový perník zvládnete upéct raz dva a odpoledne už si ho můžete vychutnávat u kávičky nebo hrnku čaje.

Kakaový perník s hruškami

(na plech o velikosti 20×20 cm):

  • 200 g jemně mleté špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 80 ml oleje
  • 3/4 balení kypřícího prášku do perníku
  • 1-2 lžíce kakaa
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 2-3 lžíce kokosového cukru
  • 3 středně velké hrušky
  • kokosový olej (na vymazání)
  • 3 lžíce špaldové mouky na obalení hrušek

Mouku vsypte do mís kuchyňského robotu, přidejte kypřící prášek a všechny ostatní suroviny kromě hrušek. Pomocí plochého šlehače vyšlehejte vláčné těsto a vlijte jej do kokosovým olejem vymazané formy. Pokud by se vám zdálo těsto moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte je na větší kousky. Kousky hrušek obalte v mouce, aby vám při pečení neklesly na dno. Takto obalenými hruškami ozdobte vršek těsta a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25-30 minut.

Pomocí plochého šlehače vyšlehejte vláčné těsto a vlijte jej do kokosovým olejem vymazané formy. Pokud by se vám zdálo těsto moc husté, přidejte ještě trochu mléka.

Recept pro blog kitchenaid.cz připravila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Šůša.

Lidovky.cz
  • 1Diskuse




Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na Lidovky.cz