1. dubna 2018 6:59 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Připravte si jarní kuřátko s kopřivami a jarní cibulkou

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Jarní kuřátko s kopřivami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Jarní kuřátko s kopřivami | foto: home by unic

Velikonoční menu plné zelených jarních bylinek? Právě na takové pokrmy se zaměřil šéfkuchař Petr Šmrha z restaurace home by Unic. Vyzkoušejte baby kuřátko s nádivkou, kopřivami a jarní cibulkou.

Baby kuřátko, nádivka, kopřivy a jarní cibulka

  • 2 ks baby kuřátka
  • 300 g žemle
  • 100 g špeku
  • 100 g petržele
  • 200 g cibule
  • jarní cibulka 2x svazek
  • 150 g kopřiv
  • 1 dl červeného vína
  • 50 g cukru
  • tymián
  • nasekaná listová petržel
  • 5 dl oleje
  • 150 g másla
  • 2 dl vývaru
  • 30dl mléka
  • sůl
  • 6 ks vajec

Kuře pečlivě omyjte a osušte, oddělte stehna, drůbek a křídla. V kastrolu rozehřejte 1/3 másla s olejem a maso zprudka opečte ze všech stran. Pečte doměkka. Maso vyjměte a ve výpeku ponechte jen křídla a drůbky. Přidejte část drobně nakrájené cibule, tymián. Dobře orestujte, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte víno a 1/3 vývaru. Přiveďte k varu. Přeceďte přes jemné sítko a zredukujte do konzistence omáčky, Podle potřeby dochuťte solí a nakonec do omáčky zašlehejte prochladlé máslo pro zjemnění.

Nádivka
Žemli nakrájejte na kostky, zalijte trochou mléka a vývaru. Přidejte sůl, pepř, orestovanou cibuli se špekem, jarní cibulku a spařené a nasekané kopřivy a žloutky Vše opatrně zpracujte. Nakonec přidejte sníh z bílků. Pečte na 180C do zlatova.

Lidovky.cz
  • 0Diskuse




Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!