Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Bez jediného zrnka mouky. Připravte si semínkovo-ovocný chléb

Jídlo

  5:08
Jak si i při bezlepkové dietě pochutnat na opravdu vynikajícím chlebu? Odpovědí unikátní chléb bez mouky a droždí. Recept na něj pochází od dánského pekaře a cukráře.

Bez jediného zrnka mouky. Připravte si semínkovo-ovocný chléb foto: Mansson’s Bakery & Café

Budete potřebovat:

  • 100 g dýňových semínek
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 100 g sušených meruněk
  • 100 g sušených brusinek
  • 100 g lněných semínek
  • 100 g sezamových semínek
  • 5 vejec
  • 1 dl ořechového nebo slunečnicového oleje
  • 2 lžičky soli

Postup: Smíchejte v míse všechny ingredience dohromady – dobře promíchat. Těsto nalijte do vymazané pečící formy. Chléb pečte v předehřáté troubě na 160 ° po dobu 1 hodiny. Získáte chléb bohatý na vysoký obsah proteinů, vlákniny a omega-3 mastné kyseliny. Je vhodný i pro Paelo dietu. Pokud nepoužijete ořechový olej, je tento chléb vhodný i pro alergiky. Chléb je vynikající sám o sobě, skvěle se k němu hodí marmeláda. Pokud nemáte rádi sladké pečivo, bude vám chutnat variace, kde poměr sušeného ovoce nahradíte mandlemi a ořechy – para, kešu, lískové, pekan. Mandle a ořechy mohou být sekané nebo celé.

Recept pochází od dánského pekaře a cukráře Larse Manssona, který vlastní pekárnu Mansson’s Bakery & Café.

Autor:
Témata: chléb, mouka

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!