Budete potřebovat:
- 100 g dýňových semínek
- 100 g slunečnicových semínek
- 100 g sušených meruněk
- 100 g sušených brusinek
- 100 g lněných semínek
- 100 g sezamových semínek
- 5 vejec
- 1 dl ořechového nebo slunečnicového oleje
- 2 lžičky soli
Postup: Smíchejte v míse všechny ingredience dohromady – dobře promíchat. Těsto nalijte do vymazané pečící formy. Chléb pečte v předehřáté troubě na 160 ° po dobu 1 hodiny. Získáte chléb bohatý na vysoký obsah proteinů, vlákniny a omega-3 mastné kyseliny. Je vhodný i pro Paelo dietu. Pokud nepoužijete ořechový olej, je tento chléb vhodný i pro alergiky. Chléb je vynikající sám o sobě, skvěle se k němu hodí marmeláda. Pokud nemáte rádi sladké pečivo, bude vám chutnat variace, kde poměr sušeného ovoce nahradíte mandlemi a ořechy – para, kešu, lískové, pekan. Mandle a ořechy mohou být sekané nebo celé.
Recept pochází od dánského pekaře a cukráře Larse Manssona, který vlastní pekárnu Mansson’s Bakery & Café.