Rozhovor 27. dubna 2018 6:51 Praha

Když jsem doma, ženu ke sporáku nepustím, říká šéfkuchař

Martin Černý | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nerad plýtvá jídlem a tak raději nakupuje každý den, ze slupek a okrojků masa dělá vývary a omáčky. „Dříve to bylo tak, že se zbytky odvážely jako...

21. března 2018 6:16

Připravte si doma dračí koule podle šéfkuchaře Štifta

Dračí koule | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů....

16. března 2018 6:08

Neuveřitelný příběh. Promovala z práv s červeným diplomem, nyní je šéfkuchařkou

Zatím posledním dokončeným projektem Jany a jejího týmu je karlínské bistro... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Restaurační skupina Ambiente podnikatele Tomáše Karpíška je s michelinským podnikem La Degustation Boheme Bourgeoise, sítí českých hospod Lokál,...

Rozhovor 16. února 2018 6:03

Řízky jsou jako chleba, člověk se jich nikdy nepřejí, říká šéfkuchař

Šéfkuchař David Kalina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyrostl na české kuchyni, kterou miluje, ačkoli ji má nejraději v odlehčené verzi. Nezahuštuje pokrmy moukou a rád vrací na menu jídla, která se z...

Rozhovor 9. února 2018 6:29

Recepty jsou rodinné tajemství. Jednou je zdědí mé děti, říká šéfkuchař

Andy Tan | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Recepty nezveřejňuje, jsou jeho tajemstvím. Většinu z nich zdědil a po něm ho zdědí jeho děti. Mluví pěti jazyky a vařil v restauracích v Indonésii,...

Doporučujeme 20. prosince 2017 6:00 PRAHA

5 nejlepších bramborových salátů podle našich nejlepších šéfkuchařů

Přinášíme nejlepší recept na bramborový salát. Vyzkoušejte ho. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Štědrovečerní večeře se neobejde bez dobrého bramborového salátu. Každá rodina má svůj osvědčený recept. My vám přinášíme pět variací salátů podle...

Rozhovor 24. listopadu 2017 6:37 Alena Pecháčková

Vnitřnosti jsou neprávem přehlíženy. Češi se jich trochu bojí, říká šéfkuchař

Petr Hajný | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vaření je jeho velkou vášní, má rád klasickou, poctivou kuchyni a v současné době vaří v restauraci Ateliér Kalina. „Přál bych si, aby veřejnost...

Rozhovor 29. srpna 2017 6:32 PRAHA

Největší nešvar českých restaurací? Špinaví kuchaři a plýtvání potravinami, říká šéfkuchař

Roman Dolejš | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil pro hvězdy NHL i NBA, projezdil celý svět a jako jediný v Česku vařil ruánskou kachnu, jeden z nejluxusnějších a zároveň nebizarnějších pokrmů...

Rozhovor 11. srpna 2017 6:00 Alena Pecháčková

Otevřít restauraci stojí miliony, které se vám nemusí vrátit, říká šéfkuchař

Radim Gerlich | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Evropská kuchyně se špetkou orientu. To je přesně to, v čem vyniká Radim Gerlich - šéfkuchař v restauraci La Loca, kde také prosazuje koncept...

Rozhovor 27. června 2017 6:45 Alena Pecháčková

‘Londýn je gastronomická mekka, restauraci tam mají všichni slavní kuchaři’

Šéfkuchař Petr Kunc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil po boku michelinských kuchařů, nejvíce zkušeností nasbíral v Anglii, kde mimo jiné vařil i pro zpěváka Eltona Johna či návrhářku Donnu Karan....

2. června 2017 6:48

Vaříme něco mezi smažákem a lanýžem, říká šéfkuchař

Pavel Veltruský | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Koncem loňského roku se u sjezdu 182 v Popůvkách u Brna otevřela nová designová restaurace Signature. Role šéfkuchaře se ujal zkušený Pavel...

24. února 2017 6:13 Alena Pecháčková

Italská kuchyně? Při vaření bych se neobešel bez másla a smetany, říká šéfkuchař

Dalibor Křivánek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Má slabost pro dobré jídlo, sbírání hub a pro přírodu. Jednou by chtěl mít vlastní včelstvo. Prozatím se ale věnuje italské kuchyni, i když raději...

Recept 17. února 2017 6:09

Recept pro zimní dny? Zkuste králíka na červeném víně

Králík na červeném víně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Králík patří mezi nejméně tučná masa. A co s ním? Můžete připravit roládu, upéct ho s dijonskou omáčkou, upéct ho na česneku, ale také na víně....

16. února 2017 6:23

Na české kuchyni mi vadí zahušťování moukou, říká šéfkuchař

Marek Šáda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval po boku nejlepších šéfkuchařů světa a sbíral zkušenosti v New Yorku. Naučil se kombinovat suroviny, které spolu zdánlivě neladí. Na talíři...

Rozhovor 1. prosince 2016 7:46 Alena Pecháčková

'Šéfkuchaři, kteří v kuchyni křičí, jen řeší své mindráky a honí si ego'

Šéfkuchař Pavol Pavlík | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Má rád poctivou kuchyň, ctí všechny suroviny, se kterými pracuje, a na své podřízené nikdy nekřičí. „Chtěl bych časem do menu zahrnout především...

Rozhovor 3. listopadu 2016 5:59

Nechci jídlem plýtvat. I proto mám rád extrakci a fermentaci, říká michelinský šéfkuchař

Yannick Alléno | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Má tři michelinské hvězdy a vaří v jedné z nejlepších francouzských restauraci Cheval Blanc v Courchevel. „Hlavními vodítky při vaření pro mě dlouhou...

Rozhovor 31. října 2016 7:00 PRAHA Alena Pecháčková

Největší nešvar českých restaurací? Nekonečně dlouhé menu, říká porotce z MasterChefa

Marek Fichtner | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval na luxusních zámořských lodích, vařil pro královskou rodinu v Saúdské Arábii nebo v jedné z nejlepších restaurací světa, v kodaňské Nomě. A...

Rozhovor 19. října 2016 7:21

Česká kuchyně má tisíce možností. Odlehčit se dá snadno, říká šéfkuchař

David Kalina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nezahušťuje omáčky moukou, miluje české pokrmy a umí je i skvěle připravit. „Na české kuchyni jsem vyrostl a proto ji mám rád, nejraději mám...

Rozhovor aktualizováno 14:25, 12. 10. 2016 7:25

Raw nebo paleo? Tělo nepotřebuje jen ovoce, ale i kachní sádlo, říká šéfkuchař Kalina

Šéfkuchař Miroslav Kalina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař Miroslav Kalina o tom, že ani v kuchyni se příroda obejít nedá, jak dokáže odhadnout vítěze televizní kulinářské soutěže a proč nikdy...

Rozhovor aktualizováno 8:32, 15. 9. 2016 6:22 Alena Pecháčková

Chcete si jídlo vychutnat? Pijte k němu pouze vodu, radí šéfkuchař

Ondřej Koráb | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Učil se od nejlepších kuchařů na světě, vítězil v kuchařských soutěžích, zkušenosti sbíral v zahraničí. „Kuchař by měl mít rád vše, a to co mu...

13. srpna 2016 6:45

Rybám sluší jednoduchá úprava. Stačí limetka, sůl a petržel, říká šéfkuchař

Šéfkuchař Hynek Vávra | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mořské i sladkovodní ryby, humři a domácí pečivo. Tím vším je známá restaurace, kde vaří šéfkuchař Hynek Vávra. Ryby připravuje co nejjednodušeji, v...

Rozhovor 29. července 2016 7:34 Alena Pecháčková

Havel byl pohodář a Clinton si dal jelení steak, říká šéfkuchař Patočka

Petr Patočka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil pro pro herce Bruse Willise a Seana Conneryho, pro někdejšího prezidenta Spojených států Billa Clintona, ale také pro české prezidenty i...

30. června 2016 6:40 Alena Pecháčková

Plýtvání v michelinských restauracích? Je to daň za perfektní porci, říká šéfkuchař

Vojtěch Václavík | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval dva roky v michelinské restauraci v norském Oslu, kde nasbíral cenné zkušenosti, nyní se stal šéfkuchařem nově zrekonstruované pražské...

Rozhovor 19. května 2016 6:48

Pověstný BlackDog v Praze. Gurmánská cesta do latinské Ameriky a v hlavní roli tapas

koncept podniku? Latinsko-americká potažmo španělská kuchyně. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyhlášená berounská burgrárna BlackDog Cantina otevřela konečně restauraci v Praze. Ovšem burger si v ní dáte pouze výjimečně, v době oběda. A jaký...

13. dubna 2016 6:38

Pivo a ústřice? To je výzva, ale možné je všechno, říká šéfkuchař Nosek

Šéfkuchař Jiří Nosek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Má rád mořské plody, ústřice i ryby. I tak ho mrzí, že v Česku je stále méně restaurací, které vaří česká jídla. „Často se setkávám s tím, že místo...

Rozhovor 23. března 2016 6:33

Cupcake není jen suchá buchta. Nejlepší je s ovocným krémem, říká cukrářka

Mrkvové cupcaky podle Lelí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Cupcaky se naučila péct v Americe, vrátila se do Česka a začala s nimi objíždět festivaly. Nyní se chystá otevřít první obchod s cupcaky v Praze....

Rozhovor 5. února 2016 6:06 Alena Pecháčková

Na další řadu MasterChefa se těším, říká šéfkuchař Raditsch

Marek Raditsch | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil v Dánsku, Norsku i Americe. Má pod sebou padesát kuchařů a sestavuje menu pro dvě restaurace. V poslední řadě gastro soutěže MasterChef...

Rozhovor 25. prosince 2015 6:21

Šneky zvládne připravit doma každý, říká francouzský šéfkuchař

Šneci se vrací na české talíře. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Pozoruji, že Češi se o francouzskou kuchyň zajímají čím dál tím více. A to i o Vánocích. Francouzská a česká štědrovečerní večeře se ale velice...

2. prosince 2015 6:48

Pomelo? Zkuste ho s mořským vlkem, radí šéfkuchař

Marinovaný filet mořského vlka s pomelem a jablky grana smith | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chutí připomíná pomelo nejvíce grapefruit, ovšem bez hořké příchuti. Ovoce obsahuje stejné množství vitaminu C jako citron, ale také sodík, železo,...

4. listopadu 2015 6:21

Co s kuřecími srdíčky? Zkuste recepty šéfkuchařů

Ravioly plněné liškami s kuřecím ragú | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Srdíčka na ragú, žaludky do polévky a z brzlíku připravíte zajímavou přílohu. Naučte se v kuchyni využívat i vnitřnosti neboli drobty. Co připravit...

Rozhovor 17. října 2015 6:55

Jako hosta mě štvou lži a nefér jednání, říká šéfkuchař Kalina

Miroslav Kalina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vaří rád a s chutí - i netradiční jídla, nejraději však ze surovin, které mají charakter. A je jedno, jestli to je zvěřina, drůbež, holubi, křepelky,...

Rozhovor 26. září 2015 6:29

Mám rád žužlavé pečivo a párek v rohlíku, říká indonéský šéfkuchař

Ari Munanbar | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Indonéský kuchař Ari Munanbar přišel do Prahy již v 90. letech. Nejdříve vařil v hotelu Hilton, poté se vypracoval byl šéfkuchařem v nejluxusnějších...

Rozhovor 22. srpna 2015 7:32

Hosté platí za umělecké dílo na talíři, říká šéfkuchař

Kuchař Jan Horký | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil v Hongkongu, Singapuru či New Yorku. Nedá dopustit na českou kuchyni, i když nejraději má asijskou a připravoval menu pro amerického prezidenta...

Rozhovor 13. července 2015 6:09 Alena Pecháčková

Kuřecí kůže jsou delikatesa. Ale musí se umět připravit, říká šéfkuchař

Kuřata | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak je to s kuřecími kůžemi, které v Česku proslavil amatérský kuchař Láďa Hruška? Je to opravdu „sajrajt“, jak tvrdí odborníci na výživu, nebo jsou...

Rozhovor 4. července 2015 6:00

Maso doma neskladujte, maso kupujte rovnou do hrnce, říká řezník

Maso, řeznictví (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak si vybrat maso na španělské ptáčky či na letní grilování? Jer lepší libové, nebo prorostlé maso? „Maso bych měl kupovat tehdy, když vím, co budu...

Rozhovor 27. června 2015 6:00

Je snazší koupit čerstvého lososa než pstruha z Šumavy, říká šéfkuchař

Jiří Houška | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval v Alcronu a se světově proslulými kuchaři než zakotvil v Českém Krumlově, kde hostům, připravuje převážně sladkovodní ryby. A co si myslí o...



Najdete na Lidovky.cz