Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem
Sorbet
- 300 g rebarbory
- 70 g cukru
- 20 g glukózy
- 2 g stabilizátoru
- 4 ks rebarbory
- 1 l vody
- 500 g cukru
Grenadina
- 100 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 100 g másla
- 100 g mandlí
Rebarboru povaříme s cukrem a glukozou doměkka, pak rozmixujeme a propasírujeme. Následně uděláme ve výrobníku zmrzliny sorbet. Rebarboru zalijeme horkým cukrovým sirupem s grenadinou a necháme vychladnout. 1/3 rebarbory nakrájíme na kousky a zbylou rozmixujeme dohladka. Zbylý nálev zredukujeme a necháme vychladnout.
Madle lehce rozdrtíme a smícháme s máslem, cukrem a moukou. Hotové těsto rozválíme a pečeme v troubě na 160 stupňů dokřupava. Vychladlý krokant rozdrobíme.