Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem podle šéfkuchaře

Jídlo

  6:06
Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z porotců soutěže MasterChef Marka Raditsche.

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem foto: Kampa Park

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem

Sorbet

  • 300 g rebarbory
  • 70 g cukru
  • 20 g glukózy
  • 2 g stabilizátoru
  • 4 ks rebarbory
  • 1 l vody
  • 500 g cukru

Grenadina

  • 100 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 100 g mandlí

Rebarboru povaříme s cukrem a glukozou doměkka, pak rozmixujeme a propasírujeme. Následně uděláme ve výrobníku zmrzliny sorbet. Rebarboru zalijeme horkým cukrovým sirupem s grenadinou a necháme vychladnout. 1/3 rebarbory nakrájíme na kousky a zbylou rozmixujeme dohladka. Zbylý nálev zredukujeme a necháme vychladnout.

Madle lehce rozdrtíme a smícháme s máslem, cukrem a moukou. Hotové těsto rozválíme a pečeme v troubě na 160 stupňů dokřupava. Vychladlý krokant rozdrobíme.

Autor:
Témata: zmrzlina, MasterChef

Novostavba zděné chaty u řeky
Novostavba zděné chaty u řeky

Římov - Dolní Stropnice, okres České Budějovice
2 990 000 Kč