La Rotonde Radisson Blu Hotel
Pečený vepřový hřbet s pyré ze sladkých brambor, pečenou zeleninou a kardamomovou omáčkou
Ingredience:
720 g vepřového hřbetu v bio kvalitě, 0,5 l telecího demi glasu, 1 dl Hoisin omáčky, 200 g mrkve, 200 g kořenové petržele, 50 g celeru, 50 g cibule, 1 ks fenykl, 200 g sladkých brambor, sůl, pepř, římský kmín, koriandr mletý, kardamom, třtinový cukr, zeleninový vývar, smetana 33%.
Kardamonová omáčka
Do rozehřátého hrnce přidáme 100 g mrkve a petržele, 50 g celeru. Po deseti minutách pomalého restování přidáme cibuli. Restujeme do hněda, na konci přidáme kardamom a koriandr. Poté zalijeme Hoisin omáčkou a nakonec přilijeme demi glas. Zredukujeme o půlku a dochutíme. Při podávání zatáhneme trochou másla.
ČTĚTE TAKÉ: |
Pečená zelenina
Omytou celou mrkev, petržel a fenykl vložíme do pekáče s trochou vepřového sádla, třtinového cukru, soli a římského kmínu přikryjeme alobalem a pečeme při 160°C. Skoro měkkou zeleninu odkryjeme a dopečeme do měkka.
Pyré ze sladkých brambor
Omyté neoloupané brambory omyjeme, rozkrojíme na půl a vložíme do pekáčku. Pečeme s trochou římského kmínu do měkka. Poté vydlabeme lžící a dáme do hrnce. Podlijeme trochou zeleninového vývaru a smetany. Provaříme, dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme.
Vepřový hřbet
Vepřový hřbet nakrájíme na čtyři stejné kousky. Osolíme a opepříme a zprudka dopečeme na pánvi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 140°C zhruba 10 minut. Necháme odležet.
Edice 101 Lidových novinRádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz. |