Předkrm: Rajčata s mozzarellou
Ingredience (pro dvě porce):
- Lístky bazalky (množství dle chuti)
- 1 lžička balzamikového octa
- 2 lžičky olivového oleje
- 4 kusy větších rajčat
- 200 gramů mozzarelly
- Pepř, sůl - množství dle chuti
Rajčata omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Mozzarellu vyjmeme z nálevu a nakrájíme na tenké plátky. Na talíř skládáme střídavě plátky rajčat a mozzarelly, podle chuti osolíme a opepříme. Na závěr pokapeme porci olivovým olejem, poté umístíme listy bazalky a zakapeme ještě balzamikovým octem.
Hlavní chod: Salát s hermelínem a brusinkami
Ingredience (pro dvě porce):
- 1 hlávka salátu
- 2 hermelíny
- Lístky rukoly (množství dle chuti)
- 1 sklenice konzervovaných brusinek
Hlávku salátu omyjeme a nakrájíme na nudličky, kterými vyskládáme hluboký talíř. Na nakrájené nudličky umístíme očištěnou rukolu. Poté vezmeme hermelín a pokrájíme ho na tenké plátky, které dáme na salátovou podložku. Na každý plátek hermelínu položíme jednu kávovou lžičku brusinek. Podáváme s tmavou bagetou.
Dezert: Kávový dort
Ingredience (pro čtyři porce):
- 1 balení piškotů
- 2 měkké tvarohy
- 1 balení šlehačky
- 1 bílý jogurt
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 šálek instantní kávy
- 1 ks mléčné čokolády
- 4 banány
Piškoty namáčíme do připravené kávy a skládáme je po okrajích hlubší misky. Smícháme dohromady tvaroh, šlehačku, jogurt a cukr. Směsí přetřeme vyskládané piškoty. Poté přidáme na okraje a doprostřed na kolečka nakrájené banány a znovu přetřeme směsí. Dort posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme na dvě hodiny do lednice ztuhnout. Kávový dort se podává jemně vychlazený.
Tip: K jídlům se skvěle hodí také domácí limonády. Recepty najdete ZDE.