Po dvou letech se s Josefem Maršálkem každou sobotu setkáváme v roli jednoho z porotců druhé řady pořadu České televize Peče celá země. Byla by škoda, kdyby v soutěži chyběl. Přináší s sebou totiž bohaté zkušenosti, které za patnáct let posbíral po celém světě, od Velké Británie po Indii, a v neposlední řadě i na rodné Moravě. Na receptech od svých babiček ostatně postavil kariéru a přišly mu vhod i ve slavném londýnském obchodním domě Harrods, kde coby zástupce šéfkuchaře pekl i pro královnu Alžbětu.
Maršálka bychom ale na televizních obrazovkách postrádali i kvůli jeho dobré náladě a optimismu. Za ty však nevděčí sladkému, nýbrž spokojenému a naplněnému životu. Po letech v zahraničí se vrátil na český venkov. Se svým partnerem, s nímž předloni uzavřel registrované partnerství, žije v domku v jižních Čechách a nejšťastnější je, když si může upéct poctivý domácí chleba a trávit čas na zahrádce.
Působíte, jako byste měl pořád dobrou náladu. Pomáhá vám „osladit si život“?
Jídlo je lék, to bez diskuse. Strávíme u něj spoustu času, pomáhá řešit problémy v rodině, s partnerem, přáteli. Všimněte si, že se na sebe lidi třeba zlobí, u stolu je ale najednou klid. Jídlo není jen prostředek, jak se nasytit, ale životní styl. Určitě u mě ale neplatí, že bych špatnou náladu řešil kouskem čokolády. Sladké vám život pocukruje, zpříjemní, ale problémů nezbaví.