Luxusní značky se stále častěji snaží nabídnout svým zákazníkům i něco víc než jen skleničku šampaňského při nákupu zboží v butiku. Vědí, že si jejich věrnost a touhu dále nakupovat získají i skrze exkluzivní zážitky, a řídí se starým dobrým pořekadlem, že láska prochází žaludkem.
Švýcarská luxusní značka hodinek Breitling tak například zřídila koncept Breitling Kitchen, kdy jsou vybrané butiky propojeny s restaurací a barem, samozřejmě zařízeném v industriálním stylu obchodů s hodinkami. Po Soulu, kde byla otevřena první restaurace, se na jaře připojil butik ležící v centru švýcarské Ženevy. V nabídce jsou geniální koktejly, zákusky v podobě miniburgerů a při speciálních příležitostech i DJ.
Breitling však není jedinou značkou. Kavárnu s delikátními zákusky laděnou do světle tyrkysové barvy Tiffany Blue najdete například v obchodním domě Harrods v Londýně, kde ji nejen svým klientům nabízí americká šperkařská legenda Tiffany & Co.
Pro The Blue Box Café najala michelinského francouzského šéfkuchaře Daniela Bouluda, jehož nejznámější restaurace Daniel se nachází v New Yorku. Pozadu nezůstává ani italská šperkařská značka Bulgari se sítí luxusních hotelů – zatím poslední byl otevřen v italském Římě.
Louis Vuitton, francouzský gigant spjatý zejména s cestovními zavazadly, se celkem logicky zaměřil na výjimečné zážitky při cestování. A letos v létě otevřel první letištní salonek na mezinárodním letišti Hamad v Dauhá, kde má značka pět butiků. Louis Vuitton Lounge by Yannick Alléno se nachází v duty free zóně, přímo nad butikem s výrobky Louis Vuitton.
Na vysoké šperkařině bývá něco snobského. Rád usiluji i o něco lehčího, říká Emmanuel Tarpin![]() |
Moderní prostor plný tropických rostlin zařízený luxusním designem z kolekce značky Objets Nomades, na níž spolupracuje se světovými designéry, je otevřen 24 hodin každý den v týdnu.
Hosté si zde mohou pochutnat na delikatesách francouzského chefa Yannicka Alléna, jehož dvě restaurace Pavillon Ledoyen v Paříži a Le 1947 ve francouzském lyžařském středisku Courchevel získaly tři michelinské hvězdy. On sám za svou kariéru posbíral neuvěřitelných dvanáct hvězd.
V salonku si můžete nejen odpočinout, ale pochutnat si zejména na mezinárodní kuchyni, která v Allénově pojetí čítá například carpaccio z humra nebo jehněčí ramínko.