Hongkong roll
1.Ve větším hrnci uvařte 3 litry vody. Jarní cibulku nakrájejte
Budete potřebovat:8 rýžových papírů na obalení: |
2.Na měkký rýžový papír poklaďte jeden až dva listy ledového salátu, nadrobno nakrájenou okurku a jarní cibulku, pár lístků máty a bazalky, zakápněte sezamovým olejem a rybí omáčkou.
3.Vykostěný pstruží filet podélně nakrájejte na 2 cm silné proužky, obalte v tempuře a panku a osmažte dokřupava v rozpáleném oleji. Trvá to zhruba 1 – 2 minuty z každé strany. Zlatavou rybu položte na lůžko z listového salátu, rýžový papír přehněte na svislých okrajích, zakryjte spodním okrajem a zarolujte. Do mističky nalijte japonskou sojovou omáčku a podávejte.
Sazura
1.Chili papričku, banán a kuřecí prsa nakrájejte na velmi drobné
Budete potřebovat:4 rýžové papíry |
2.Na každý plátek měkkého rýžového papíru naskládejte listy ledového salátu, máty a bazalky a směs kuřete s banánem a chilli a hotové rýžové nudle, pevně zarolujte jako v předešlém receptu a smažte alespoň jednu minutu v rozpáleném oleji.
3.Do mističky nalijte mrkvový džus, smíchejte s hnědým cukrem, sezamovým olejem, nasekaným koriandrem a chilli papričkou. Promíchejte a podávejte s osmaženými balíčky.
Papájový salát
Budete potřebovat:1 zelená papája |
2. Mátu nasekejte nadrobno a smíchejte ji v malé misce s kokosovým mlékem a rybí omáčkou. Zálivkou přelijte salát.
3. V oleji osmažte krevelové chipsy Crupuk, sezamové krekry nemusíte a podávejte je se salátem.