21. července 2012 7:00

Borůvky patří k létu. Zkuste 5 nej receptů

Borůvky - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Prázdniny bez borůvek a borůvkového koláče by nebyly pravými prázdninami. Udělejte radost dětem a vyražte s nimi do lesa, odměnou vám bude jejich...

Doporučujeme 1. června 2012 7:00

Melounová polévka či salsa. 5 receptů na léto

Vodní meloun. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šťavnaté vodní melouny jsou nejlepším způsobem, jak se v létě osvěžit. Obsahují asi 90 procent vody, navíc jsou plné vitamínů. Kouzlit s nimi můžete...

5. května 2012 7:00

5 nej receptů z chřestu od špičkových restaurací

Bílý chřest. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chřest zaplavuje česká tržiště. Díky vysokému obsahu vitamínů, a minerálů, je považován za přírodní elixír mládí. A to už je důvod, proč chřest...

10. prosince 2011 12:04

5 nej receptů, které můžeme udělat s cibulí

Cibule. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Cibuli používáme jako základ pro většinu jídel. Takový guláš si bez ní ani nedovedeme představit. Cibule je však výborná i plněná, nakrájená do...

Doporučujeme 8. prosince 2011 7:00

Cukroví tradiční, zdravé i cizokrajné. 5 receptů

Linecká kolečka ze žitné mouky. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vanilkové rohlíčky a perníčky by se měly péct právě teď. Čerstvě upečené jsou velmi tvrdé. Na vlhkém chladném místě ale do Vánoc krásně zvláční. Tady...

27. září 2011 11:26

5 nej věcí, které můžete udělat se švestkami

Švestky. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sezóna švestek je v plném proudu. Poradíme vám, jak je nejlépe využít a zpracovat.

14. července 2011 7:00

Není nad voňavá rajčata. Tady je 5 receptů

Rajčata - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Italové se bez rajčat neobejdou. A ví proč, jsou chutná, zdravá a rozhodně po nich nepřiberou. Zkuste je mít při vaření vždy po ruce. V obchodě...

30. června 2011 7:00

Třešně jsou všude kolem nás. Zkuste 5 receptů

Třešně - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

U třešní jde o samé klady. Regulují trávení, tělo zabavují jedů, v ústech působí protizánětlivě, podoprují zdravý vývoj kůže a pomáhají při hubnutí....

23. června 2011 7:00

Meruňky i na slano, třeba s chilli. Tady je 5 receptů

Meruňky - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sezóna meruněk je tu a takové sladké ovocné knedlíky jsou téměř povinností. Receptů je ale mnohem více. Meruňky se dají připravit i na slano - skvěle...

16. června 2011 7:00

Natrhejte si květy černého bezu. Tady je 5 receptů

Květenství černého bezu - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bezinková limonáda je klasika. Květy černého bezu můžete využít i jinak - ochutnali jste například smažená květenství? Tohle jídlo bylo dříve velice...

9. června 2011 7:00

Máta v létě osvěží. 5 tipů na nejlepší recepty

Máta peprná - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máta je úžasně osvěžující. Teď ji navíc najdete na každé zahrádce. Tato bylinka vám navíc pomůže při špatném trávení a uleví od bolesti hlavy. V...

2. června 2011 7:00

Červen, to jsou jahody. Zkuste 5 receptů

Jahody | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sezóna jahod je tu. Ať už si je natrháte na zahrádce, nebo koupíte na trhu, v kuchyni z nich vytvoříte skvělé dezerty pro horké letní dny. Jahody...

19. května 2011 7:00

Květáku jsou plná tržiště. Zkuste 5 nej receptů

Květák - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Květák nyní koupíte na farmářských tržištích. Připravit ho můžete různě - dá se jíst syrový, vařený či pečený. Tato košťálová zelenina je navíc velmi...

12. května 2011 7:00

Dušené nebo zapečené. Ředkvičky na 5 způsobů

Ředkvičky - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ředkvičky vždy na jaře a na podzim, kdy se všude prodávají ve svazcích, potěší všechny, kteří si hlídají linii. Mají totiž velmi nízkou kalorickou...

5. května 2011 7:00

Rebarborová omáčka i koláč. Tady je 5 receptů

Rebarbora - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rebarbora neboli reveň k nám doputovala z Tibetu a střední Číny. Mnozí se přou, jestli jde o ovoce nebo zeleninu. Z rebarbory jíme řapík a to vždy...

28. dubna 2011 7:00

Dejte mrkvi šanci. Vyzkoušejte 5 receptů

Mrkev | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zapomeňte na dušenou mrkve ze školní jídelny. S touto zeleninou vykouzlíte i zajímavější recepty. Je zdravá, plná vitaminů - zejména beta-karotenu. A...

Doporučujeme 7. dubna 2011 7:00

Lívance, ananas či preclíky. 5 receptů z piva

Pivo (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivu se jako ingredienci k vaření dostává nemalé pozornosti, dodá jídlu ten správný říz a chuť. Je vhodné k vaření, dušení, grilování, nakládání i do...

aktualizováno 28. 3, 26. 3. 2011 7:00

Cizrna nahradí i maso. Vyzkoušejte 5 nej receptů

Cizrna - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Cizrna, neboli hrách římský, je u nás stále ještě nedoceněnou luštěninou. Přitom obsahuje důležité bílkoviny, vápník a další potřebné minerály. O...

19. března 2011 7:00

Horkou čokoládu i fazole vylepší chilli. Vyzkoušejte 5 ostrých receptů

Chilli koření a chilli papričky - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V kuchyni se bez chilli neobejde nikdo, kdo má rád ostřejší jídla. Podporuje chuť k jídlu a má příznivý účinek na zažívání. V přiměřených dávkách...

Doporučujeme 12. března 2011 7:00

Kotlety nebo kuře na čokoládě? Seberte odvahu na 5 receptů

Čokoláda v kombinaci s masem.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S čokoládou lze v kuchyni dělat opravdová kouzla. Nemusí to být ovšem jen ingredience k pečení a dezertům, ale může stejně dobře sloužit i k přípravě...

5. března 2011 8:00 PRAHA

Česnek nemůže v kuchyni nic nahradit. Vyzkoušejte 5 receptů

Česnek - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Česnek znamená sílu, zdraví, energii a v kuchyni je nenahraditelný. Má vynikající chuťové vlastností a blahodárné zdravotní účinky. Používá se...

4. února 2011 11:40

5 nej receptů, které můžete udělat s kuskusem

Kuskus | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kuskus se hodí pro přípravu rychlých jídel. Jeho největší výhodou je, že se nemusí vůbec vařit. Stačí ho jen zalít horkou vodou a počkat, až...

12. listopadu 2010 10:00

5 nej receptů pro sychravé dny aneb Jak předejít nachlazení

Zázvorový čaj. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zázvor, česnek nebo křen oceníme nejen při klasickém vaření, ale i při rýmě či nachlazení. Zkuste si místo návštěvy lékárny uvařit některý z receptů....

22. října 2010 13:56

5 nej receptů, které můžeme udělat s pórkem

Pórek - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pórek často využíváme podobně jako cibuli - jako základ. Tato zelenina je však výborná sama o sobě. Můžeme ji zapéct, naplnit nebo nakrájet do...

1. října 2010 10:46

5 nej věcí, které můžeme udělat s houbami

Houby - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Houbaři v těchto dnech zažívají žně. Počasí jim přeje a tak chodí z lesů s naditými košíky. Očistit, nakrájet a pak? Poradíme vám, jak houby nejlépe...

24. září 2010 10:53

5 nej věcí, které můžeme udělat z červené řepy

Červená řepa. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Červenou řepu má většina z nás zřejmě spojenou se školní jídelnou. Tehdy ji kuchařky servírovaly naloženou a nakrájenou na kostičky prakticky ke všem...

4. prosince 2009 14:17

5 nej věcí, které můžeme udělat s jablky

Jablka - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jablka jsou velmi často součástí našeho jídelníčku. Můžeme z nich vykouzlit džemy, mošty či je použít při pečení. Poradíme vám, jak se dají nejlépe...

9. října 2009 12:25

5 nej věcí, které můžete udělat z tykve

Tykev neboli dýně. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tykve neboli dýně jsou klasickou podzimní zeleninou. Z tykve se dají uvařit sladká i slaná jídla. Může se plnit, smažit dusit, lze ji zavařit i z ní...

18. září 2009 10:39 Hana Michopulu

5 nej věcí, které můžete udělat s chorizem

Chorizo. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chorizo je španělská klobása nebo salám, který by se dal nejlépe přirovnat k čabajce. Hanka Michopulu vám poradí, jak je nejlépe využít a zpracovat.

11. září 2009 14:37 Hana Michopulu

5 nej věcí, které můžete udělat s rukolou

Rukola. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rukola má v kuchyni velmi bohaté uplatnění a to nejen v salátech. Hanka Michopulu má pro vás pět tipů, co s ní můžete vykouzlit.

4. září 2009 13:56 Hana Michopulu

5 nej věcí, které můžete udělat s cuketou

Cukety | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sezóna cuket právě vrcholí. Hanka Michopulu vám poradí, jak je nejlépe využít a zpracovat.