Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Dezert, který potěší i celiaky. Zkuste osvěžující tapiokový puding

Jídlo

  6:34
Léto svádí k lehkých osvěžujícím dezertům. Připravte si jeden takový i doma. Tapiokový puding s mangem vás nadchne jiskřivou chutí, navíc nijak neohrozí vaši linii do plavek. Tapioka stále patří k exotickým surovinám, ale díky jejím benefitům stojí za to ji zařadit do jídelníčku. Obsahuje množství prospěšných látek, má nízký obsah cholesterolu a potěší i celiaky, je zcela bezlepková. Vyzkoušejte recept na letní dezert šéfkuchaře Radima Gerlicha z La Loca.

Tapiokový puding foto: La Loca

Tapiokový puding

  • 50 g tapioky
  • 250 ml kokosového mléka
  • 250 ml vody
  • 40 g třtinového cukru
  • vanilkový lusk
  • 3 ks limetových listů
  • šťáva a kúra z jedné limetky
  • kůra z jednoho citronu
  • čerstvé mango
  • ovoce na dozdobení – například maliny, borůvky, granátové jablko, …

Postup: Kokosové mléko, cukr, vodu, limetové listy a vanilku přiveďte k varu a přidejte tapioku. Vařte na mírném ohni za občasného míchání 30-40minut. Vyjměte limetové listy, přidejte citrónovou, limetovou kůru a limetovou šťávu. Přelejte do sklenic a vychlaďte.

Mango očistěte, nakrájejte na kostky, přidejte zhruba deci vody a vařte 10 minut. Poté rozmixujte. Podle potřeby přidejte cukr. Vychlaďte a servírujte do sklenice s připraveným tapiokovým pudingem. Na dozdobení přidejte vaše oblíbené ovoce. Skvělé jsou například maliny, borůvky či granátové jablko. 

Autor: