Tapiokový puding
- 50 g tapioky
- 250 ml kokosového mléka
- 250 ml vody
- 40 g třtinového cukru
- vanilkový lusk
- 3 ks limetových listů
- šťáva a kúra z jedné limetky
- kůra z jednoho citronu
- čerstvé mango
- ovoce na dozdobení – například maliny, borůvky, granátové jablko, …
Postup: Kokosové mléko, cukr, vodu, limetové listy a vanilku přiveďte k varu a přidejte tapioku. Vařte na mírném ohni za občasného míchání 30-40minut. Vyjměte limetové listy, přidejte citrónovou, limetovou kůru a limetovou šťávu. Přelejte do sklenic a vychlaďte.
Mango očistěte, nakrájejte na kostky, přidejte zhruba deci vody a vařte 10 minut. Poté rozmixujte. Podle potřeby přidejte cukr. Vychlaďte a servírujte do sklenice s připraveným tapiokovým pudingem. Na dozdobení přidejte vaše oblíbené ovoce. Skvělé jsou například maliny, borůvky či granátové jablko.