„Rafaelo“ I.
- 200 g kokosové moučky
- 200 g slazeného kondenzovaného mléka
- loupané mandle a strouhaný kokos na dokončení
Z mléka a kokosu vypracujte hmotu a nechte ji 30 minut odpočívat v chladu. Do kousků těsta pak zabalte vždy po jedné mandli a vytvarujte do kuliček. Ty pak obalte v kokosu, můžete dozdobit čokoládovou polevou. Servírujte nejlépe v papírových košíčcích.
„Rafaelo“ II
- 250 g 100% tuku (nejlépe kokosového)
- 100 ml vody
- 200 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g sušeného mléka
- 150 g kokosové moučky
- loupané mandle a strouhaný kokos na dokončení
Ve vodní lázni rozehřejte tuk s vodou, sundejte z tepla, přidejte oba cukry, promíchejte a nechte mírně vychladnout. Poté přidejte kokosovou moučku, sušené mléko a vypracujte hladkou hmotu. Nechte v lednici zatuhnout a poté z hmoty odkrajujte malé kousky: do každého z nich vložte celou mandli, vytvarujte kuličku a obalte ve strouhaném kokosu. Servírujte v papírových košíčcích.