Bezmasé italské těstoviny snadno rychle
- 400 g čerstvých špaget
- 20 g másla
- půl lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 1 česnek
- 30 - 40 g parmazánu
- ¾ hrnku smetany
- růžový pepř
- čerstvá petržel plocholistá
- sůl
Příprava: Ve 4 litrech osolené vroucí vody si uvaříme těstoviny al dente. Na velké pánvi orestujeme šalotku a česnek. Restujeme zhruba 30 vteřin tak, aby obě ingredience zesklovatěly. Přidáme smetanu, necháme svařit a osolíme. Z hrnce vyndáme špagety a dáme je do pánve. V pánvi vše hezky promícháme. Ještě přidáme máslo, parmazán a pepř. Míchejme, dokud omáčka nebude hustá. Nakonec můžeme promíchat s plocholistou petrželí.