náhledy
Bistro Porke
Autor: Honza Zima
Bistro Porke
Autor: Honza Zima
Nároží starých žižkovských činžáků patřilo od nepaměti vinárnám, hostincům i čtyřkovým hospodám. A zatímco využití rohových prostor zůstává stejné, mění se typ občerstvoven, které reagují na trendy ve světě.
Autor: Honza Zima
Roman Kaňka nedávno na pražském Žižkově otevřel podnik, kde si můžete dát vepřové v nejrůznějších úpravách. Jmenuje se Porke.
Autor: Honza Zima
Jedním z mnoha příkladů může být nová restaurace Porke, která otevřela před dvěma měsíci na rohu Kubelíkovy a Chvalovy ulice nedaleko Paláce Akropolis. A zatímco její fotogenický interiér může lákat k návštěvě instagramové nadšence, místní kuchyně bezesporu osloví českou klientelu, která se řadí k největším milovníkům vepřového masa na světě. V průměru každý z nás spořádá za rok dvaačtyřicet kilo této pochoutky.
Autor: Honza Zima
Dlouze tažený bůček byl od začátku hit. Je zajímavé, že si ho dávají i ženy, pochvaluje si majitel podniku Porke Roman Kaňka. Oblíbené jsou i poctivé polévky.
Autor: Honza Zima