Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Bizarnosti na talíři: stoleté vejce či Plumlovský řízek

Gastronomie je plná bizarností. Ať už se jedná o názvy jídel, nebo o pokrmy samotné. Oslovili jsme několik recenzentů restaurací a zeptali se jich na jejich nejpodivnější věc, která jim v poslední době přistála na talíři, ať už v Česku nebo v zahraničí. A jaký je váš nejbizarnější zážitek?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

M. Charouz

1. 7. 2012 15:09
Brrr!

Nevidím moc rozdílu mezi činěním páně Babicy a vejcem, které se nechá zkazit oplácané bahnem, solí, popelem a bůhví čím ještě.

0 0
možnosti
VN

V. Novák

28. 6. 2012 17:25
Černé vejce - každý druhý čínský fastfood v Praze to má -

rozhodně nechutná jako vařené vejce. Mírně zapáchá sirovodíkem, ale to se dá snést a chuť má naprosto nepopsatelnou. Vynikající. Hlavně žloutek

Ale někdo se k oblibě musí projíst, napoprvé mu to může připadat fádní.

A musí být skutečně uleželé, nejlepší když se už žloutek maže; dokud je pevný a na něm cosi jako letokruhy, je příliš čerstvé. Není špatné, ale plnou chuť to nemá.

0 0
možnosti
ŠM

Š. Matyášová

27. 6. 2012 8:16
černé vejce-stoleté vejce

http://www.municipal.cz/cernevejce/" target="_blank" rel="nofollow">http://www.municipal.cz/cernevejce/

a všem doporučuju ochutnat, se sojovkou a zázvorem je naprosto luxusní....a hlavně to nezaměňujte s vejcema vařenejma na tvrdo v čaji...to se nedá ani připodobnit!

0 0
možnosti
IS

I. Schmalzkopf

26. 6. 2012 17:46
Poslouchejte, kdo to je, ten klouzek Sänger?

Že jsem ho u nás Na růžku nezaregistroval je jedno, asi na nás nepsal recenzi. Ale měl jsem divný pocit hned, jak se opřel do Babicy.. slušný člověk si ego nehoní, slušný člověk mlčí.

No a ten blábol o stoletém vejceti,, pána bych pozval, aby popsal vůni mé nohy. Jistě by napsal něco jako že voní.

0 0
možnosti
JF

J. Feřtková

26. 6. 2012 20:07
Re: Poslouchejte, kdo to je, ten klouzek Sänger?

Vám se líbí, jaké recepty Babica prezentuje?

0 0
možnosti
JS

J. Stejskal

26. 6. 2012 11:08
Happy Valášek

je název restaurace na Oscara!

0 0
možnosti
JK

J. Kovář

1. 7. 2012 0:59
Re: Happy Valášek

Zejména na Prostějovsku ...

0 0
možnosti
JS

J. Stejskal

26. 6. 2012 11:05
Pan Sänger se mi líbil.

Ale jestli musel jet ochutnat černá vejce až do Hongkongu, vyhodil prachy. Mohl se stavit ve viet tržnici. Navíc černé vejce opravdu nechutná jako vařené vejce. Už se mi pan Sänger nelíbí. Řeknu to shovívavě: Je diletant.

0 0
možnosti
MP

M. Pospěch

15. 7. 2012 13:15
Re: Pan Sänger se mi líbil.

Vy hodnotíte Hongkongské jídlo podle vietnamstké restaurace v Česku.Takže na italskou pizzu nejlíp do finské restaurace v Moskvě,že?

Možná by Vás zajímalo,že ani kebab vařený v Německu první generací Turků,která se ho v Turecku naučila,není stejný jako ten v Turecku.Oni ho totiž přispůsobili chuti Němců.Když se pak další generace Turků narozená v Německu vrátí do Turecka,každý hned pozná,že je z Německa už jen podle kebabu.

0 0
možnosti
JR

J. Rohan

25. 6. 2012 16:12
Kam se to hrabe na naši kantýnu v práci

U nás v práci se taky občas servírují neuvěřitelné směsky. Už jst někdy viděli Gyros na kari s houskovým knedlíkem?

0 0
možnosti
JF

J. Feřtková

25. 6. 2012 16:42
Re: Kam se to hrabe na naši kantýnu v práci

:-) Vyfoťte to příště a pošlete do sbírky.

0 0
možnosti
JF

J. Feřtková

25. 6. 2012 9:49
V ceně to není.

Přeháníte ale šíleně, oběd za 1.000 Kč/osobu :-) I v Pohlreichově Divinis hlavní jídlo nestojí ani polovinu toho, co píšete. A kuchařka podle Romana Vaňka má krásné tradiční české recepty, žádné nevařitelné luxusky. V ceně to vůbec není, troufnu si říct, že podle Vaňka uvařím jídlo za stejné peníze jako podle Babici, ale v nesrovnatelné kvalitě.

0 0
možnosti

J. Šrámek

25. 6. 2012 9:29
Kde,kdo,začíná podobně.

Nejprve zkritizuje J.Babicu a jeho pořad.Kastrol za dva tisíce sice nekoupím,ale udělat jídlo za normální cenu ano.Názory,že oběd za 1000kč na 1 osobu je normální gastronomie,to je nesmysl.Nebo umně ušpiněný talíř vydávat za porci.Vypadá to sice hezky,možná i dobře chutná,ale porce vhodná pro modelku,či baletku není pro ty ostatní,běžně pracující.

0 0
možnosti
IS

I. Schmalzkopf

26. 6. 2012 18:17
Bravo Šrámek !!!

K tomuto názoru se skoro hlásím také.

0 0
možnosti