14. prosince 2018 6:04 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Bramborový salát, po kterém tak snadno neztloustnete? Zkuste ho se speciální ‚majonézou‘

Bramborový salát (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Bramborový salát (ilustrační foto) | foto: Shutterstock

Za českou klasiku se považuje kapr, a pokud jej diabetik zvolí ke štědrovečerní večeři, měl by ho spíše péci než smažit. To samé, ale platí o bramborovém salátu. Jak jej udělat dietněji? Tady je recept.

Bramborový salát s majonézou z kešu

  • 1,2 kg brambor
  • 300 g nakládané zeleniny (mrkev, hrášek, cibule, okurka)
  • 3 vejce
  • 80 g jablek
  • 80 g oříšků kešu
  • 1 stroužek česneku
  • citronová šťáva
  • himálajská sůl
  • petrželová nať

Kešu oříšky přes noc namočte. Brambory uvařte ve slupce, stejně tak vejce. Jakmile jsou brambory hotové, zbavte je slupky a protlačte tvořítkem na bramborový salát. Vložte do mísy. Dále přidejte nakládanou zeleninu, najemno nakrájené vejce a oloupané jablko. Kešu oříšky umixujte s částí vody, ve které se máčely, společně s česnekem, solí a citronovou šťávou na hustší hladký krém. Ten vmíchejte do salátu, dozdobte petrželovou natí a nechte v lednici odpočinout.

Lidovky.cz

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!