Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Britská národní specialita. Vyzkoušejte pikantní kuřecí páj

Páj, tedy dušené maso překryté těstovou krustou, je britská národní specialita. Pájů existuje nespočet druhů a připravují se z různých těst a náplní. Naslano i nasladko, velké i jen tak do ruky. Jedno se jim však nedá upřít - jsou ideálním jídlem zimního období.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

30. 1. 2015 19:51
Co tomu `páji` říkají češtináři?

`Páj` mne tahá za uši. Nemohli bychom tomu říkat nějak česky? Podle okolností se nabízí pro některé z těchto pokrmů `koláč` (třeba pro `apple pie`) nebo piroh (pro masový `pie`), apod.

0 0
možnosti

30. 1. 2015 8:22
Zvláštní

Žádný Angličan by tomu neříkal "pie" ani paj.

0 0
možnosti

30. 1. 2015 7:08
Co je to za pitomost?

To je nejaka forma kureciho paprikase, v anglicke forme, ale ne paj Paj je prost plnene pecivo, ne omacka v hrnci s nejakou tou susenkou na taliri.

0 0
možnosti

J. Kovář

30. 1. 2015 9:42
Re: Co je to za pitomost?

Paule, četl jste text? Já ano. Je tam podrobně vysvětleno, jak je to v Anglie s pájem. No a na závěr je prostě jednoduše nový trend, neboť i Angličané se rádi občas zbavují svého tradičního konzervatizmu a výsledkem může být třeba páj bez krusty. Ovšem to se chce podívat také někam dál, nejenom do Maďarska, které je za humny.

Nikde se nepíše, že nemůžete na kuřecí směs jednoduše použít listovou krustu.

Hlavně, že hned vychytrale, po česku, do všeho mluvíme. Že?

0 0
možnosti