Pátek 21. února 2020svátek má Lenka 5 °C občasný déšť se sněhem Předplatné LN

Diskuse k článku: Britská národní specialita. Vyzkoušejte pikantní kuřecí páj

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 7
  • Poslední: 30.1.2015 22:16
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
E. Nichtburger 30.1.2015 19:51

Co tomu `páji` říkají češtináři?

`Páj` mne tahá za uši. Nemohli bychom tomu říkat nějak česky? Podle okolností se nabízí pro některé z těchto pokrmů `koláč` (třeba pro `apple pie`) nebo piroh (pro masový `pie`), apod.

G. Turner 30.1.2015 8:22

Zvláštní

Žádný Angličan by tomu neříkal "pie" ani paj.

P. Sulc 30.1.2015 7:08

Co je to za pitomost?

To je nejaka forma kureciho paprikase, v anglicke forme, ale ne paj Paj je prost plnene pecivo, ne omacka v hrnci s nejakou tou susenkou na taliri.

J. Kovář 30.1.2015 9:42

Re: Co je to za pitomost?

Paule, četl jste text? Já ano. Je tam podrobně vysvětleno, jak je to v Anglie s pájem. No a na závěr je prostě jednoduše nový trend, neboť i Angličané se rádi občas zbavují svého tradičního konzervatizmu a výsledkem může být třeba páj bez krusty. Ovšem to se chce podívat také někam dál, nejenom do Maďarska, které je za humny.

Nikde se nepíše, že nemůžete na kuřecí směs jednoduše použít listovou krustu.

Hlavně, že hned vychytrale, po česku, do všeho mluvíme. Že?

P. Sulc 30.1.2015 20:38

Re: Co je to za pitomost?

Mily hlupacku, za skoro 47 let v USA jsem se naucil, co to je "paj" i co to je paprikas.A az si date v hospode gulas s houskou, urcite tomu nebudete rikat "paj".

J. Kovář 30.1.2015 22:15

Re: Co je to za pitomost?

Milý Paule, to že jste 47 let v USA neznamená vůbec nic, natož že víte, jaké současné trendy jsou v Anglii. Asi se cpete jenom hamburgrama s majonézou :-) . Nevo tak jíte i paprikáš?

J. Kovář 30.1.2015 22:16

Re: Co je to za pitomost?

je zvláštní, že skoro po 50 letech z vás to čecháčství nevyprchalo a už asi nevyprchá :-(

Premium

Trend u rozvodů: čím dál více dětí končí ve střídavé péči

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neustálé pendlování mezi dvěma domácnostmi dětem škodí, varují odborníci. Ve střídavé péči je v Česku stále více dětí....

Premium

Jak se falšuje maso. Šunku bez „éček“ by nikdo nekoupil, říká odborník

Maso se nejčastěji prodává ve vakuově balených plastových obalech na miskách z... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podvody s potravinami jsou staré jako lidstvo samo. Jen se postupně změnily metody. „Za záměnu hovězího masa za koňské...

Premium

Karlův most je jen most, stěžují si turisté. Kritika nešetří ani další památky

Karlův most v Praze | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do Česka loni přijel rekordní počet turistů. Památky si u nich leckdy vysloužily i bizarní recenze na internetu,...