Tofu omeleta s brokolicí
- 400 g tofu natural (firm)
- 60 g bílé špaldové mouky hladké
- 120 ml polotučného mléka
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušené majoránky
- 100 g Bimi brokolice*
- 3 lžičky olivového oleje
- 40 g strouhaného parmazánu
- 5 g baby špenátu
- 3 g výhonků červeného zelí
- 3 větší plátky kvasového chleba (3× 80 g)
- sůl
- pepř
Postup: Tofu nakrájejte na větší kousky a přemístěte ho do nádoby od stolního mixéru. Následně k tofu přidejte špaldovou mouku, mléko, tymián, rozmarýn, majoránku, sůl a pepř a vše důkladně rozmixujte na hladkou směs. Poté si omyjte Bimi brokolici a nakrájejte ji na menší špalíčky.
Jíme zdravě |
Nyní si vezměte nepřilnavou pánev (⌀ 25 cm) a nachystejte si 3 servírovací talíře. Následně na pánvi postupně připravte celkem 3 omelety: v pánvi vždy rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté do pánve pomocí naběračky nalijte ⅓ rozmixované směsi, vzniklou placku posypte ⅓ nakrájené brokolice a celý obsah pánve opékejte na středním plameni 2–3 minuty z jedné a 1,5–2 minuty z druhé strany. Každou omeletu vždy po upečení přemístěte na samostatný talíř.
Hotové omelety posypte strouhaným parmazánem, špenátem a výhonky červeného zelí a každou porci podávejte společně s 1 plátkem kvasového chleba.
*Pokud neseženete Bimi brokolici, můžete použít brokolici obyčejnou – v takovém případě je ale potřeba pomocí nože rozdělit jednotlivé růžičky alespoň na čtvrtiny.