Čtvrtek 5. srpna 2021, svátek má Kristián
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Diskuse k článku

Český česnek, malínský křen. Zachraňujeme místní suroviny, říká kuchařka

Lokální potraviny, které mají tradici. Zachovat a podpořit lokální produkci je cílem Chuťopisu, za kterým stojí kuchařka Jana Florentýna Zatloukalová. "Pátráme po pěstitelích, chovatelích a zpracovatelích, kteří by této surovině dokázali věnovat svou práci a pozornost. Zároveň hledáme i místní restauratéry a šéfkuchaře, zajímající se o možnosti využití této suroviny v kuchyni," říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Doporučuju začít u českého řepného cukru

0/0
6.2.2014 18:29

J. Pluk

Je to jen lenost podnikatelů...

...tedy alespoň některých, že hledají co nejlevnější způsoby a provoz restaurace vidí jen jako "přeprodej surovin" s tím že je trochu povaří, přidají marži a je to. Pokud se podívají na web a dají vyhledat dodavatele do restaurací, najdou jen to co mají všichni ostatní, tedy osloví jiné přeprodejce a velkododavatele kteří jen převážejí věci z velkoskladů. Přitom by stačilo domluvit se s místním zelinářem, že když jim garantuje dodávky, oni mu garantují odbyt a mají kvalitní a čerstvou zeleninu zajištěnou. Jde dostat čerstvá rajčata i v zimě - stačí vytápěný skleník. Jenže aby jej zelinář postavil a provozoval, musel by mít jistotu, že v půlce února restaurace co od něj odebírají neřeknou "sory, tento týden nevezmeme nic, TESCO má na rajčata akci" - sice jsou tvrdá a bez chuti ale vyjdou o dvacku na kilo levněji.

0/0
6.2.2014 12:16

V. Getz

no zachraňujeme je silný výraz

většina lidí dá přednost domácímu, ale otázka je za kolik a kde koupit...

0/0
6.2.2014 9:30

a bude hůř

... vozil jsem si česnek dlouhá léta přímo od pěstitele z Moravy, jenže hospodář už má svůj věk a samé dcery ... skončil a na těch voňavých políčcích kde to pěstoval asi poroste lebeda, od té doby si připadám jako za socíku ... sháním a sháním :)

0/0
6.2.2014 11:54

Brnem otřásla brutální vražda. Podezřelý je boxer, útočil pod vlivem drog

Premium Na dveřích garáže jsou patrné skvrny od krve, před ní stojí několik svíček. Toto místo v ulici Černovičky v brněnské...

Mnoho Rusů v sobě skrývá ukřivděného a žlučovitého Rusáka, říká cestovatel

Premium Na východě leží obrovská země, kterou jsme ještě před 30 lety museli povinně milovat. Fero Richard Hrabal-Kronďák ji...

Zmrzlinová mapa Česka. Přinášíme čtyřicet tipů, kde si dát blaho v kornoutu

Premium Zmrzliny jsou sladké, pikantní, plné ovoce nebo čabajkové, ze smetany či veganské, ale vždy řemeslně připravené a...