náhledy
Zadání je pro všechny týmy stejné a respektuje tradiční francouzskou gastronomii - kachní foie gras, kachna jako taková, plněný pstruh, plněná vepřová kotleta, čokoládový dort s mangem, čokoládové soufflé a pralinky.
Autor: ČTK
Tým trénuje od loňského ledna. Na konkrétní zadání se připravuje od srpna. Průběh soutěže je možné sledovat v přímém přenosu na facebookových stránkách Národního kuchařského týmu.
Autor: ČTK
International Catering Cup je soutěž v přípravě pokrmů servírovaných formou bufetu. Kuchaři připraví 16 porcí - osm pro porotu a stejný počet na bufet.
Autor: ČTK
International Catering Cup je soutěž v přípravě pokrmů servírovaných formou bufetu. Kuchaři připraví 16 porcí - osm pro porotu a stejný počet na bufet.
Autor: ČTK
International Catering Cup je soutěž v přípravě pokrmů servírovaných formou bufetu. Kuchaři připraví 16 porcí - osm pro porotu a stejný počet na bufet.
Autor: ČTK
„Dostaneme například určité množství mrkve. Kolega ho potřebuje do pyré, ale já do vývaru. Jde tedy o komunikaci a týmovou práci, abychom se surovinami vyšli,“ uvedl David.
Autor: ČTK
Tým trénuje od loňského ledna. Na konkrétní zadání se připravuje od srpna. Průběh soutěže je možné sledovat v přímém přenosu na facebookových stránkách Národního kuchařského týmu.
Autor: ČTK
Účastníci musí připravit sedm pokrmů, které bude hodnotit porota složená ze špičkových šéfkuchařů. Zleva výkonný šéfkuchař restaurace La Veranda Praha Radek David, manažer Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR Tomáš Popp a lídr týmu a master chef Compass Group Jan Horký.
Autor: ČTK
Do Lyonu zamíří 12 týmů z celého světa. V roce 2015 vybojoval český tým v podobném složení čtvrté místo a získal cenu za nejlepší chod z vepřového masa.
Autor: ČTK
„Zvolili jsme úpravu kachny v podobě pralinek z foie gras a foie gras zalitá silným kachním vývarem,“ řekl výkonný šéfkuchař restaurace La Veranda Praha Radek David, který bude tento chod připravovat.
Autor: ČTK
Je jasně daný seznam surovin, který organizátoři poskytnou. Nikdo si nesmí nic přivézt a kuchaři pracují jen s tím, co dostanou.
Autor: ČTK
International Catering Cup je soutěž v přípravě pokrmů servírovaných formou bufetu. Kuchaři připraví 16 porcí - osm pro porotu a stejný počet na bufet. Zadání je pro všechny týmy stejné a respektuje tradiční francouzskou gastronomii - kachní foie gras, kachna jako taková, plněný pstruh, plněná vepřová kotleta, čokoládový dort s mangem, čokoládové soufflé a pralinky.
Autor: ČTK
Členové českého týmu kuchařů, kteří se zúčastní gastronomické soutěže International Catering Cup v Lyonu, představili menu
Autor: ČTK