27. června 2019 5:15 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Chodím na americké hovězí aneb Co a kde jedí velvyslanci, když je přepadne stesk po národní kuchyni?

Rib Eye Steak | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Rib Eye Steak | foto: Shutterstock

Hlad po domově v cizí zemi přepadne kdekoho. A jak to řeší ti, kteří žijí v Praze a zasteskne se jim po domově? Server Lidovky.cz oslovil rovnou velvyslance. Mnozí z nich se podělili o tipy na restaurace, na svá oblíbená jídla, ale i recepty. Zajímá vás, kam zajít na autentickou thajskou, italskou či severskou kuchyni?

Francesco Saverio Nisio, velvyslanec Itálie

1. Na první otázku není možné jednoznačně odpovědět vzhledem k počtu, úrovni a kvalitě italských restaurací v Praze a České republice. Pokud jdu do italské restaurace – z důvodu různorodosti kuchyně mé země (kdy každý region má své speciality) – vždycky volím jiné jídlo. Co se týče receptu, z hlediska jednoduchosti přípravy a obliby u mnoha strávníků, bych asi doporučil špagety na česneku, oleji s feferonkou. A recept?

Itálie

Ohřát na pánvi panenský olivový olej, přidat tři nebo čtyři stroužky česneku, z něhož bylo odstraněno „srdíčko“. Až česnek dostane zlatavou barvu, vyndat a přidat nadrobno nakrájenou červenou feferonku. Mezitím se uvaří špagety (ve velkém množství osolené vody, která musí bublat, než se do ní těstoviny vhodí) a když jsou vařené (“al dente – na skus“), slejou se a přidají na pánev. Smíchá se s olejem a feferonkou a konzumuje se se sklenkou dobrého červeného italského vína.

Těstoviny aglie e olio (ilustrační foto)
Alena Pecháčková

Autor

Alena Pecháčkováalena.pechackova@lidovky.czČlánky

Moje dcera má dvě mámy. Mám na to právo?
Moje dcera má dvě mámy. Mám na to právo?

Jsem mámou jedné úžasné holčičky, která si žije ve svém batolecím světě a nic ji netrápí. To však bohužel nemohu úplně říct o sobě, tak jsem se rozhodla se ze svých obav a pochyb aspoň vypsat.