20. června 2019 5:35 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Sansho nebo Hergetova Cihelna. Co a kde jedí velvyslanci, když je přepadne stesk po národní kuchyni?

Tradiční švýcarské roztavený raclette sýr | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Tradiční švýcarské roztavený raclette sýr | foto: Shutterstock

Hlad po domově v cizí zemi přepadne kdekoho. Jak to řeší ti, kteří žijí v Praze a zasteskne se jim po domově? Server Lidovky.cz oslovil velvyslance, kteří se podělili o tipy na restaurace, na svá oblíbená jídla, ale i o recepty. Ve druhém díle seriálu se dozvíte, kam si zajít na švédské, britské a švýcarské pokrmy.


Furgler Dominik, velvyslanec Švýcarska

1. Bohužel nevím o žádné švýcarské restauraci v Praze, ani o místě, kde by vařili autentické švýcarské jídlo (s výjimkou několika míst, kde dělají sýrové fondue nebo raclette). Proto vám nemohu odpovědět na první dvě otázky.

Švýcarsko

3. S ohledem na typické švýcarské recepty je třeba poznamenat, že existují regionální rozdíly a mnoho regionálních specialit. Určitě bych zmínil fondue (národní švýcarská specialita,  která se připravuje v kotlíku nad plamenem svíčky), raclette ( název druhu sýra, ale zejména název jídla, které se z tohoto sýra připravuje), Zürich Kalbs-Geschnetzeltes (Emincé de veau zurichois), Berner Platte (Sauerkraut, Speck, Würste, Schinken atd.), polenta z Ticina (náš kanton mluvící italsky na jihu), ale jako já řekl, že existuje mnoho dalších regionálních tradičních specialit.

Raclette

Raclette

Alena Pecháčková

Autor

Alena Pecháčkováalena.pechackova@lidovky.czČlánky

NÁZORY: Jaké léky pro děti vzít na dovolenou?
NÁZORY: Jaké léky pro děti vzít na dovolenou?

Jaké léky s sebou berete na dovolenou pro děti?